Uddannelse. Mange unge voksne vælger Tietgen Business


Uddannelse. Mange unge voksne vælger Tietgen Business

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bo Ravn - forstander på Tietgen Business
PETER BRIX TIETGEN
Debat. 

Mens politikere forhandler om en ny aftale for erhvervsuddannelserne, så fyldes medierne med negative fortællinger om manglende elever på erhvervsuddannelserne. På Tietgen Business, hvor vi uddanner fremtidens kontor, detail og handelsfolk, kan vi ikke helt genkende dette negative billede.

På landsplan er der en lille vækst i antallet af helt unge med start august 2018, og samtidigt et betydeligt fald i antallet af unge voksne (18-30-årige), som søger og gennemfører en erhvervsuddannelse.

Vi har desværre oplevet et lille fald i antallet af helt unge direkte fra grundskolen, men derimod stabilt høje tal for unge voksne, der vælger vores uddannelser. Ved skolestart i august 2018 startede således over 200 unge voksne på vores forløb. Nogle på den korte eud med adgang til praktikplads efter ½ år, men de fleste startede på eux Business, som er den erhvervsfaglige studentereksamen. Her kombineres gymnasiale fag og studiekompetencer med de erhvervsfaglige kompetencer.

Vi oplever, at arbejdsmarkedet er glade for de voksne elever, som er mere modne og afklarede end de helt unge på 16-17 år. Disse elever kommer med solid faglig ballast og praksisnære kompetencer, som virksomhederne efterspørger.

Vi styrker relationerne og samarbejdet med lokale virksomheder i forhold til at skaffe tilstrækkeligt med praktikpladser. Det er talentarbejde, det er karrieredage og jobmesser, det er virksomheder direkte involveret i uddannelsers indhold.

Derfor er vi glade for, at det er et centralt punkt i politikernes idéoplæg at fjerne en af barriererne for at starte en erhvervsuddannelse som ung voksen. Med det nye grundforløb+ får erhvervsuddannelserne nu mulighed for at tilbyde et opkvalificerende forløb, som sikrer at unge voksne med en svagere uddannelsesbaggrund kan påbegynde en erhvervsuddannelse enten som et eud- eller som eux-forløb.

Vores tal for de unge voksne viser, at mange har fået øje på de muligheder, der ligger i eux-forløbet. Med en gennemført eux åbnes ikke bare jobmuligheder, men også mulighed for at læse videre i de professionsrettede uddannelser på erhvervsakademier eller på professionshøjskoler. Dette dobbelte uddannelsesperspektiv gør eux til et attraktivt uddannelsesvalg ikke mindst for de unge voksne, som måske ikke kom i gang med uddannelse lige efter grundskolen.

Vi glæder os til at politikerne lander en aftale, som sikrer endnu bedre kvalitet i erhvervsuddannelserne for både de helt unge og de unge voksne. Men også en aftale der forstærker de mange gode ting der allerede kendetegner erhvervsuddannelserne i dag og med et særligt fokus på praksisfaglighed i grundskolerne, endnu bedre brobygning og nye stærke erhvervsrettede 10. klasser.

Så kan vi realistisk gøre os håb om at øge tilgangen til erhvervsuddannelserne fra grundskolen i et omfang, som matcher det stigende behov for faglært arbejdskraft.

Uddannelse. Mange unge voksne vælger Tietgen Business

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce