Uddannelse. Gymnasiegrønthøsteren bliver snart til manden med leen


Uddannelse. Gymnasiegrønthøsteren bliver snart til manden med leen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Vestergaard Stokholm - rektor, Nyborg Gymnasium
Campus
Debat. 

Hvorfor skal vi gentage alle de fejl, der er lavet, og hvorfor husker ingen, hvordan det gik i Skat, i sundhedsvæsenet eller i folkeskolen, da man både reformerede og sparede ...

Selvfølgelig skal uddannelserne også spare som andre, og det har vi gjort massivt siden 2016. Men alle LEAN-kneb er brugt, og nu kan vi ikke finde mere på indkøb, i-bøger, varme, el, kopier, administration og stordrift. Nu er der kun lønninger tilbage.

Her i Nyborg er vi både et alment gymnasium og en erhvervsskole med syv uddannelser, og vi har fusioneret for at bevare den decentrale skolestruktur og sikre den rigtige uddannelse tæt på de unge. Vi har fordoblet antallet af hhx-elever efter fusionen, vi har udviklet en fantastisk 10.klasse, hvor halvdelen af vores elever vælger EUD10, og vi har lavet udlægningsaftaler med Svendborg erhvervsskole og SOSY-FYN, så vi kan udbyde EUD SOSU og EUD TEK. Vi har gjort alt det, politikerne ønsker, men vi skal stadig spare så meget, at vi på sigt ikke kan opretholde kvaliteten og lave den gode skole, vi brænder for.

Vi er ikke en eliteskole i en storby, og vi ligger i et område med ugunstig demografi. Vi har en vigtig uddannelsespolitisk opgave og tror på, at alle unge med den rette hjælp, tryghed og støtte kan tage den uddannelse, de drømmer om. Vi har plads til alle, ser de unges muligheder og ressourcer og tror på undervisning og læring på elevernes præmisser. På vores skole kæmper vi kort sagt hver dag for uddannelse til alle - uanset social baggrund eller livsbegivenheder i bagagen.

Men den kamp bliver umuliggjort af de fortsatte besparelser og nedprioriteringen af uddannelse. Alle de tiltag, vi gennem de senere år har lavet for at støtte eleverne og lave et inspirerende læringsmiljø og en levende campuskultur, skal spares væk nu.

Farvel til feedback, farvel til studieture, farvel til fællesarrangementer, farvel til mentorordning og specialpædagogisk støtte og farvel til den fantastiske energi og arbejdsglæde hos vores dygtige medarbejdere. Vi får en helt anden standardiseret sort skole for eliten, og medarbejdere uden gnist der er presset til det yderste med langt flere hold og mindre tid til den enkelte elev. Det gør ondt langt ind i sjælen.

Regningen for det her kommer først om nogle år, men den bliver stor og rammer de unge.

Uddannelse. Gymnasiegrønthøsteren bliver snart til manden med leen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce