Uddannelse. For lidt respekt


Uddannelse. For lidt respekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nanna Bonde, folketingskandidat for SF i Syd- og Sønderjylland
Billede
Debat. 

ERhvervsuddannelser: Regeringens mål for erhvervsuddannelserne bliver aldrig til virkelighed, hvis ikke vi får respekten tilbage om håndværksfagene. Forleden kunne vi læse, at antallet af elever på erhvervsuddannelserne nu også et styrtdykket i de byer, som tidligere har uddannet mange håndværkere.

VLAK-regeringen har et ønske om, at 25 procent af folkeskolens afgangselever skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020. I fremtiden kommer vi til at mangle faglært arbejdskraft, så det ønske er jo forståeligt nok, men har regeringen glemt, at ord skal følges op af handling?

I dag er det, desværre (!), for mange ikke attraktivt at tage en erhvervsuddannelse. For mange knuses håndværkerdrømmene nemlig inden, uddannelsen overhovedet er nået vejs ende. Tusinder af unge mangler en lære- og elevplads og kan dermed ikke færdiggøre deres uddannelse. Hvis nu det havde handlet om unge på gymnasierne, som efter 2.g ikke kunne få lov at fortsætte i 3.g, mon så ikke politikerne havde grebet ind?

Skal flere unge i fremtiden vælge en erhvervsuddannelse, så skal det fra begyndelsen være klart, at det også er muligt at færdiggøre den. Kære regeringen - få respekt for erhvervsuddannelserne!

Uddannelse. For lidt respekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce