Udbud = bedre service

Erling Bonnesen

Udbud = bedre service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

konkurrence

Udbud af drifts- og serviceopgaver udbredes mere og mere i disse år. Det giver mere service for pengene. Det viser erfaringen, og derfor er det igen i år aftalt med med kommunerne i økonomiaftalen, at der sættes mål for konkurrenceudsættelsen af drifts- og serviceopgaver.

Det er sundt at spørge til prisen, og det gøres ved udbud af opgaverne. Den instans, f.eks. en kommune, der skal have løst opgaven beskriver, hvordan opgaven skal løses, således at der er lige konkurrencevilkår. Det vil sige, at den, der skal have løst opgaven, bestemmer hvordan, produktet skal være, hvorefter det er priskonkurrencen, der afgør, hvem der skal udføre opgaven.

Det er helt elementært og velkendt igennem en årrække. Det sikrer mest muligt for pengene, i denne situation mest muligt for skattekronerne til gavn for borgerne. Denne politik står vi fast på i Venstre.

Derfor er det også med nogen undren, at man ser Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, gå kraftigt imod udbud og samtidig overspille sin kritik med skræmmebilleder, der ikke holder i virkelighedens verden.

Carsten Hansen kritiserer en sund konkurrence uden selv at have noget andet forslag i stedet for til sikring af en effektiv udnyttelse af skattekronerne.

Socialdemokraterne har tilsyneladende ingen politik på dette område, men bruger sommeren til at diskutere i Ritts Røde Skole, hvordan man bedst muligt kan kritisere andre ved brug af forskellige skræmmekampagner. Det er for slapt.

Udbud = bedre service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce