Ubegribeligt at vi ikke kan tåle kritik


Ubegribeligt at vi ikke kan tåle kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDLÆNDINGEPOLITIK: Hugo Pietersen (HP) mener (22/7), at de radikale og Europarådets kritik af den danske udlændingepolitik er et forsvar for indvandreres ret til at tvinge deres børn ind i et ægteskab.

Kritikken er ikke et forsvar for menneskefjendske sædvaner, hvis omfang vi ikke kender. Den er et forsvar for de mange unge, der frivilligt har indgået ægteskab med en udenlandsk statsborger, som tilfældigvis ikke er fyldt 24 år, og ikke opfylder det vilkårlige tilknytningskrav, som smagsdommerne i Udlændingestyrelsen skal foretage vurderinger af.

For at forhindre, at forældre tvinger deres børn til at indgå ægteskab, tvinger staten nu unge fra hinanden med nogle vilkårlige regler, der skal holde udlændinge ude, men intet har med frivillighed i ægteskab at gøre.

Menneskerettighedskommissæren mener ikke, at vi kan indføre vilkårlige særlove over for mindretal på grund af enkeltes dårlige skikke, men med konsekvenser som vi aldrig ville acceptere ved indgreb over for vore egne uvaner.

Det bliver vigtigt at overveje, hvor grænserne for lovgivning ligger. Forbud mod brug af religiøs påklædning i det offentlige rum, som bl.a. i Frankrig truer. Det bør ikke ske med radikal opbakning. Civilsamfundet undergraves ved at marginalisere mindretal i en tro på, at lovgivning kan løse alle problemer.

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention blev indgået for lidt over 50 år siden med den nazistiske fortid i frisk erindring og den kommunistiske samtid i tankerne. Et land skulle ikke have lov til under dække af folkeviljen at forfølge almindelige borgere, eller mindretal der ikke havde samfundets bevågenhed.

Det er ubegribeligt, at vi ikke kan tåle kritik. Tror vi virkelig, at vi er ufejlbarlige? Bertel Haarders arrogante holdning er uværdig og leder tankerne hen på de kinesiske myndigheders fornærmethed, når Danmark tidligere har kritiseret menneskerettighederne i Kina. Det gjorde den danske regering med god ret, og kineserne er også blevet lydhøre, og det har medført forbedringer. Der er lang vej endnu, men det viser, at vi kan forbedre forholdene i undertrykkende regimer ved at holde regeringen fast på deres krænkelser af menneskerettighederne.

Helsingfors-processen, der påbegyndtes i halvfjerdserne, var også et nyttigt redskab i Østeuropa under kommunismen, men det kræver, at vi også tager vores egen prædiken alvorlig, ellers lukkes ørerne i resten af verden.

Det kan være, at HP tror på den rene ufejlbarlige folkevilje, men det gør jeg ikke. Derfor er jeg stærk tilhænger af et stærkt internationalt retssystem, hvor mindre lande kan være med til at sikre borgere i også store lande ordentlige forhold. Dette system skal naturligvis også have ret til at korrigere danske myndigheders overgreb. Undertrykkelse bliver ikke bedre af, at den er dansk.

Ubegribeligt at vi ikke kan tåle kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce