Turistgavnlig reform


Turistgavnlig reform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR: Bjarne Laustsen (S) påstår i Synspunkt 18/7, at strukturreformen er skadelig for turisme-erhvervet. Men det stik modsatte er tilfældet!

Hidtil har fordelingen af ansvaret mellem de offentlige instanser og koordineringen til erhvervet har været uklar og forvirret. Det erkender Laustsen selv i indlægget, hvor han skriver, at vi skal blive bedre til at koordinere mellem instanserne. Det er præcis det, strukturreformen lægger op til. Regionerne får netop en koordinerende opgave i forhold til erhvervet. Reformen sikrer med andre ord en mere klar opgavefordeling - og en bedre varetagelse af turismen i Danmark.

Alene det faktum, at regionernes turismeindsats fremover vil foregå på baggrund af indstillinger fra forskellige vækstfora, vil være en stor forbedring. Der har været for lidt og for ringe koordinering mellem erhvervet og det offentlige. På den måde har vi også fået alt for lidt ud af de EU-midler, der er til rådighed.

Et glimrende eksempel på noget, der kan gøres bedre, er, at alle har markedsført sig og brandet på kryds og tværs af hinanden. Det koster mange penge. Der er ingen logik i, at en enkelt kommune markedsfører sig selv i udlandet i konkurrence med nabokommunen.

Danmarks Turistråd skal stå for markedsføringen af landet, regionerne vil koordinere og udvikle den regionale indsats sammen med vækstfora, og kommunerne vil servicere turisterne i deres eget område, blandt andet ved at bruge kræfterne på at skabe lokale turistudbud. Alt skal ikke centraliseres i Danmarks Turistråd, men arbejdsdelingen skal være entydig.

Bjarne Laustsen er, som socialdemokrater er flest: uden fantasi til andet end at udskrive tilskud, som han så vil finansiere med stigende skatter. Det er langt mere bæredygtigt for alle parter at skabe bedre vilkår for virksomhederne og erhvervet end at sætte dem på overførselsindkomster. I Venstre har vi tillid til erhvervet.

Lad os dog erkende det indlysende: Vi vil aldrig kunne få turister til Danmark på løfter om godt vejr! Der er behov for et moderne, kvalitetsbevidst turisme-erhverv. Strukturreformen tager et vigtigt og tiltrængt skridt på den vej. Det vil uden tvivl føre til bedre forhold for erhvervet og dermed større omsætning og flere beskæftigede i branchen.

Turistgavnlig reform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce