Trygheden skal bevares


Trygheden skal bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

pædagogstrejke

af henrik kronsbjerg faltum

far til to og tillidsmand, Dansk Metal, Stigevej 313, Odense N

Vi er rigtig mange, der hver eneste dag afleverer det dyrebareste, vi har, i daginstitutioner og fritidsordninger med den forvisning, at vi med ro i sjælen kan tage på arbejde og uden bekymring for vores børns ve og vel udføre dagens pligter, men det kan kun lade sig gøre, fordi vi har nogle dygtige, kompetente og veluddannede pædagoger.

Sådan skulle det gerne blive ved med at være, men hvis vi som forældre ikke bakker pædagogerne op i den konflikt, som p.t. er mellem dem og Kommunernes Landsforening om nogle rimelige lønforhold, kan vi godt skyde en hvid pind efter denne tryghed fremover.

De pædagoger, som vi afleverer vores børn til i dag, studerer i 3,5 år for at kunne holde øje med og sørge for, at børnene udvikler sig på en socialt, sprogligt og motorisk fornuftig måde, så de fremover i skolen og på arbejdet m.m., kan begå sig.

Pædagogerne, bliver uddannet til at foretage sprogvurderinger. Og via sang og leg sørger for, at det enkelte barn får mulighed for at lære sproget og dets nuancer.

De lærer børnene at opbygge gode sociale relationer, og generelt at begå sig socialt.

De sørger for at stimulerer børnene intellektuelt og kreativt, og de sørger for, at børnene gennem leg og sport udvikler sig motorisk.

De sørger for at forberede vores børn på at gå i skole.

Der skal også en dygtig og veludannet pædagog til at gå ind og hjælpe og vejlede børn og forældre med problemer, som der vil være alle steder.

Alt dette gør de samtidig med, at de sørger for, at børnene får en masse spændende oplevelser, ture m.m. samt de basale ting som mad og drikke og et enkelt plaster med tryllestøv, hvis det er påkrævet.

I dag bliver en nyuddannet pædagog aflønnet med en løn, som en ufaglært kan gå ind på en hvilken som helst fabrik og få samtidig med, at deres lønudvikling går langsommere end for andre mellemlange uddannelser.

Denne udvikling skal ændres, hvis vi skal have stoppet flugten fra faget og fortsat have en høj kvalitet i fritidsordninger og børnehaver, således at vi kan bygge et solidt fundament for fremtidens generationer.

Trygheden skal bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce