Troende diskrimineres

Kurt Ravnkilde

Troende diskrimineres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

det kristne budskab

Bortset fra omtale af en professors påstand om, at troende mennesker ikke er så intelligente som ikke-troende, så har der på debatsiderne været forsvindende få indlæg om trosspørgsmål.

Der er ellers for enhver overbevist kristen nok at tage fat på.

Overalt på kloden diskrimineres og forfølges kristne eller bliver ydmyget - under pave Benedikts besøg for nylig i Australien blev deltagerne i en procession af kristne pilgrimme overdænget med kondomer af homoseksuelle, i april blev en kristen festival i Bremen overrendt af vrede demonstranter, der råbte slagord som "aldrig mere Jesus" og "masturbation i stedet for evangelisation".

I et forsøg på at bekæmpe ovennævnte tendenser er der i Europa opstået en bevægelse, der kalder sig "Europe for Christ". De kalder ovennævnte fænomen for kristianofobi på lige fod med andre fobier som homofobi og islamofobi. Denne bevægelse har sin egen hjemmeside, hvor læserne kan gå ind og få en række oplysninger om emnet.

Ovennævnte bevægelses hovedmotiv er at fremme kristne værdier.

Men hvad er de så? For mig er der slet ingen tvivl, for Jesus afslører tydeligt med sin forkyndelse og i sit liv, at han og vi alle som kristne skal anse ethvert medmenneske for værdifuldt uanset dets skyld, dets deraf følgende behov for syndsforladelse og dets status her på jorden.

Desværre er det ikke altid, at det er budskabet i alle kristne kredses forkyndelse. Det skyldes, at mange kristne ikke har forstået, at Det gamle Testamente først og fremmest er med i Bibelen for at vi ved at kende rødderne bedre kan forstå, hvad kristendom er.

Men det må aldrig betyde, at man gør det livs- og menneskesyn, der var fremherskende i Det gamle Testamente identisk med ovennævnte kristne værdier.

I Nye Testamente ser vi nemlig, hvordan hans samtids fromme, hvis værdigrundlag er skabt i jødedommen, bliver dybt forarget over, at denne Jesus solidariserer sig med alle usle, stakler, syndere, samaritanere osv.

Vi kristne kan meget let være medskyldige i, at vi med vores hykleri fortjener denne diskrimination.

Derfor er det vigtigt for alle, der kalder sig kristne, at arbejde sammen om det kristne værdigrundlag i kristen enhed, der ikke behøver at føre til kristen enshed.

Frikirkerne må ikke bekæmpe hinanden eller gå på rov hos hinanden, for det er vigtigt sammen at kæmpe for det overordnede kristne budskab.

Troende diskrimineres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce