Transport: Letbane til Vollsmose


Transport: Letbane til Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Susanne Ursula Crawley, rådkvinde, Radikale Venstre.Odense, og Rasmus Helveg Petersen, MF, Radikale Venstre
Thomas Mørkeberg
Debat. 

I fremtidens Vollsmose skal vi have mere byggeri, ikke mindre. Der skal bygges nye attraktive boliger i det kæmpestore område, og gennem til- og fraflytning skal vi langsomt ændre beboersammensætningen. Vi skal have en bydel, der i højere grad ligner resten af Odense i befolkningssammensætning.

Odense Kommune har vedtaget den sidste Vollsmose-plan, og den afslører, hvor stort et stykke arbejde der venter forude. Meget af det skal gøres af Odense Kommune. Men noget af arbejdet skal gøres af staten.

Vollsmose er en helt særlig størrelse blandt de udsatte boligområder i Danmark. Det er langt det største udsatte boligområde i Danmark. Tyve procent af alle beboere i en "hård ghetto" i Danmark bor i Vollsmose. Og samtidig ligger Vollsmose i en relativt mindre by, der udgør godt tre procent af den samlede danske befolkning.

Derfor bliver udfordringerne også større i Odense, end de gør i København eller Aarhus. Og derfor er det også nødvendigt, at staten hjælper Odense godt på vej med arbejdet, der skal gøre Vollsmose til et godt sted at leve som barn og voksen. Et tiltag, der er helt nødvendigt, er, at der anlægges en letbane, der føres igennem Vollsmose.

Det kræver en økonomisk hjælpende hånd fra staten. Radikale Venstre på Christiansborg støtter, at staten afsætter midler til fase to af den fynske letbane. Formålet er ikke kun at give bedre mobilitet i byen, det vil også gøre det mere attraktivt at flytte til og bo i Vollsmose. Letbanen er afgørende for at tiltrække investorer, der vil bygge nyt.

Samtidig skal staten også afsætte særligt mange midler til Odense sammenlignet med andre byer med udsatte boligområder. Simpelthen fordi opgaven har en helt særlig og omfattende karakter. Mindst otte af børnehusene i Vollsmose har mellem 85-98 procent af deres børn fra Vollsmose. Når der på sigt kommer et krav om maksimalt 30 procent børn fra udsatte boligområder i et børnehus, så kan de nuværende børnehuse ikke drives videre i deres nuværende form.

Vi er helt enige i intentionen om, at børn skal gå i blandede børnehuse, men det er en meget stor økonomisk udfordring at lykkes med det i Odense. Her må staten træde til med øje for, at opgaven for Odense i Vollsmose er mange gange tungere end den tilsvarende opgave i andre kommuner.

I Radikale Venstre er vi parate til at arbejde sammen. I Odense Kommune er vi parate til at tage vores store udfordring på os. Og på Christiansborg er vi parate til at bakke indsatsen op, der hvor dét er nødvendigt. Blandt andet med kampen for en letbane gennem Vollsmose.

Transport: Letbane til Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce