Af: Ib Christoffersen, Fasanvej 19, Odense M

Som så mange andre er også jeg dybt berørt af den tragiske højresvingsulykke ved Svendborgvej/Drejebænken, hvor en blot 18-årig kvindelig gymnasieelev mistede livet.

Chaufføren i lastbilen har muligvis opfattet det grønne lys for cyklister som et "go" for bilister.

Som bilist kender jeg udmærket fornemmelsen. Man sidder og venter for rødt - og tankerne glider (guderne forbyde det) måske hen imod dagens næste opgave. Pludselig registreres et grønt lys i øjenkrogen, og speederen er tæt på at blive aktiveret - indtil man opdager, det var "cyklistgrønt" ...

I håb om at bidrage til at den slags ulykker forhåbentlig aldrig sker mere, har jeg hermed et forslag: Hvorfor ikke udskifte de grønne glas i cyklist-lyskurven med hvide? Dermed minimeres risikoen for "grønne" fejltagelser.

Endnu tydeligere kan det gøres - hvis det er teknisk muligt - at det "hvide lys" blinker i den tid, cyklisten har forkørselsretten - men det er knap så afgørende.

Et indslag i de landsdækkende nyheder kombineret med oplysning via de elektroniske medier såsom Facebook etc. kan vel hurtigt informere landets cyklister om, at det grønne lys for dem fremover er hvidt. Ganske enkelt.