Træk tropperne hjem


Træk tropperne hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFGHANISTAN: Et flertal af danskerne støtter ikke krigen i Afghanistan.

Afghanistan krigens grumme virkelighed fylder ikke meget i de danske medier. Alligevel er opbakningen faldet fra 53 % til 46 % i løbet af det sidste halve år.

I sidste uge vedtog Folketinget, at Danmark skal sende næsten 100 soldater mere til Afghanistan. Desuden skal der sendes 40 jægersoldater af sted. Kun SF og Enhedslisten stemte imod.

USA og Nato satser på en militær løsning i Afghanistan, selvom denne allerede har vist sig at have slået fejl. Afghanerne støtter i voksende antal Taliban, som ellers var ude af billedet allerede for 7 år siden.

Hvad laver Danmark, Nato og USA egentlig i Afghanistan?

Afghanistan er et land, hvor krigsherrer, narkobaroner, korruption og lovløshed hersker med Danmark, Nato og USA's accept. Det er et land, hvor mere end 200.000 lever som internt fordrevne. Og det forventes at 8.4 millioner afghanere vil sulte i vinter.

Afghanerne har brug for massiv nødhjælp her og nu. Dernæst er der behov for hjælp til genopbygning, som foregår på afghanernes egne betingelser.

Var de smukke hensigter om kvindefrigørelse, demokrati og udvikling blot fine ord, som skulle retfærdiggøre en militær kontrol i området - tæt på Kina, Rusland og Kaukasus' olie og gas? Var det lige så store løgne, som dem, der retfærdiggjorde Irak krigen?

Giv freden en chance - træk tropperne hjem.

Lene Junker, Haugstedsgade 6, Odense C

Træk tropperne hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce