Totalt kaos i regeringen: Hvilken verden lever finansministeren i?


Totalt kaos i regeringen: Hvilken verden lever finansministeren i?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dan Jørgensen (S), næstformand i folketingsgruppen
FT_Dan_Jorgensen
Debat. 

Replik: Finansministeren er en ærgerlig mand, skriver han her i avisen i går, mandag. Men det er skam ikke regeringens politik, der ærgrer ham. Det er "fnidder" på Christiansborg, der er problemet, må man forstå. Hvilken verden lever Kristian Jensen mon I?

Finansministerens verden adskiller sig fra den, vi andre lever i på (mindst) to måder. For det første kan man ikke bare afskrive den nuværende politiske krise med et skuldertræk og kalde det "fnidder". Jeg tror, alle danskere har opdaget, at vi har en totalt handlingslammet regering. De reformer, der før jul blev betegnede som pinedød nødvendige, og de skattelettelser, som skulle være historiske, kan man nu ikke gennemføre. Der er ikke er opbakning til dem - heller ikke i blå blok.

Sandheden er, at der er total kaos i regeringen. Tænk sig engang, at vi lever I et land, hvor dele af regeringen truer med at stemme imod sin egen finanslov. Det er ikke lidt "fnidder". Det er et nybrud i dansk politik.

For det andet skriver finansministeren, at det jo ellers går ret godt i Danmark. Det er jo mildest talt også en sandhed med modifikationer. Ja, de økonomiske nøgletal ser fornuftige ud. Det skyldes dels en konjunkturer som regeringen ingen indflydelse har på og dels reformer lavet af tidligere regeringer. Men der er bestemt også områder i Danmark, hvor det ikke går godt nok.

Tag velfærdsområdet. Jeg tror, at hvis finansministeren kiggede op fra regnearkene et øjeblik og ud i virkeligheden, ville han nok kunne finde en sygeplejerske, pædagog eller politibetjent, der ikke helt kan genkende billedet af, at alt er godt i Løkkes Danmark.

Problemet er, at regeringen sjofler velfærden i Danmark. Samlet set er der kommet mere end 10.000 færre offentligt ansatte ude i kommunerne siden den trådte til. Og senest med den nyligt vedtagne finanslov har regeringen igen valgt at prioritere skattelettelser til folk med fri telefon frem for velfærden.

Regeringen vender også det blinde øje til manglen på kvalificeret arbejdskraft i mange sektorer. Vi Socialdemokrater mener, at der er behov for en opkvalificeringsreform. Det vil Løkke og co. slet ikke høre tale om. Tvært imod skærer de i midlerne til landets erhvervsskoler. Resultatet kan blive, at vi i fremtiden vil have mange ufaglærte arbejdsløse samtidigt med at erhvervslivet mangler kvalificeret arbejdskraft.

Så nej, alt i alt er det største problem i Danmark ikke "fnidder". Det største problem, er at vi har en regering der er ikke handler i Danmarks interesse. Men i stedet ligger i evig krig med sig selv og sit parlamentariske bagland om nogle skattelettelser som i øvrigt, hvis de blev gennemført, ikke ville løse Danmarks største udfordringer.

Totalt kaos i regeringen: Hvilken verden lever finansministeren i?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce