Totalforsvarsbegrebet kan måske misforstås

Henning Sander Andersen

Totalforsvarsbegrebet kan måske misforstås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDOKTRINERING: Måtte trække på smilebåndet, da jeg læste Andreas Lund Andersens seneste indlæg, hvor han "beskylder" hjemmeværnsfolkene for at være indoktrinerede, men kære Anders Lund Andersen: Hvad kan man så kalde din pacifistiske indstilling til tingene? Er du da ikke også rimeligt indoktrineret?

Totalforsvaret er måske et begreb, der kan misforstås, men det består af alle de organisationer, vi har for at hjælpe vort samfund - ikke blot i situationer, som kræver våbenbrug. Politiet, beredskabskorpset, inklusive brandvæsenerne og Falck m.fl., plus det væbnede forsvar, som altså også omfatter hjemmeværnet.

Disse organisationer kan "forsvare" os - også i forbindelse med naturkatastrofer og andet, som intet har med krig at gøre.

Efter Berlinmurens fald lykkedes det De Radikale og andre på venstrefløjen at få nedlagt totalforsvaret - vel nærmest grundet navnet, men hvor man ikke særlig smart også udelod beredskabskorpset på linje med det militære forsvar. Måske fordi det var værnepligtige, der havde uniform?

Totalforsvaret blev imidlertid genoprettet efter decemberorkanen i 1999, hvor man blev klar over hvor stor betydning, det havde, der var samarbejde mellem alle. Et eksempel: Sønderjylland blev særlig hårdt ramt med bl.a. strømafbrydelser, så der var hundredvis af stakkels køer, der ikke kunne malkes. Efter en dags tid eller to, var der endelig nogen, som fandt ud af, at både militæret og beredskabskorpset havde masser af mobile strømforsyningssystemer til rådighed, som var fremme i løbet af få timer, da man først bad om assistance, så de stakkels køer igen fik en normal dagligdag.

Ingen af os ønsker krig, men hvis vi nedlagde alt med våben i vort kongerige, så i princippet kunne en ikke særlig stor styrke bevæbnede terrorister jo overtage "kommandoen" over vort samfund, og det ønsker vel selv du ikke skal ske, Andreas Lund Andersen.

Totalforsvarsbegrebet kan måske misforstås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce