Tog. Præcision vigtigere end tid


Tog. Præcision vigtigere end tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Vi skal have udskiftet de efterhånden udslidte, men pålidelige IC3-tog samt de fejlindkøbte, skrotningsmodne IC4-tog. Folketinget skal beslutte sig for indkøb af op mod 200 eldrevne tog til en værdi af hen ved 20 milliarder kroner. Vi håber så som skatteborgere, at man har lært af fortidens fejl?

Nogle peger på, at de nye tog skal kunne køre op til 250 km/t. Politikerne beslutter sig nok for en løsning, hvor de nye eldrevne tog kører maksimalt 200 km/t. DSB siger så, at med 200 km/t kan de nye tog ikke anvendes som højhastighedstog, og timemodellen så falder til jorden. Gør den nu også det med den hastighed og tog, der accelererer hurtigt? Og er timemodellen egentlig så vigtig?

Om rejsetiden mellem København og Odense er nede på en time er for mange uendelig ligegyldig. Hvad der derimod er vigtig, er leveringspræcision. Om det nu skulle tage en time og seks minutter for nævnte strækning, men man som passager kan regne med det, er langt vigtigere.

Kære beslutningstagere. Lad nu vær med at købe tog, der først skal udvikles. Køb sikkert.

Et indkøbskriterie må være, at de eldrevne tog Danmark anskaffer er velafprøvet med en solid leverandør bag. Vi behøver nemlig ikke at være prøveklude. Det har vi jo prøvet med IC4.

Tog. Præcision vigtigere end tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce