Tilbage i arbejdstøjet

Mai Henriksen

Tilbage i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

mudderkastning

Det er forstemmende at opleve, hvordan Socialdemokraterne har iværksat en kampagne mod forslaget om at samle arbejdet om de store projekter i Odense.

Anført af partiets politiske ordfører Thomas Funding oplever vi nu igen, at socialdemokrater åbenbart ikke kan udtale sig politisk eller skrive et debatindlæg uden at kamme over i personhetz mod borgmesteren. Ja, Fundings chef, den tidligere borgmester, gik endda så vidt som til at kalde borgmesteren Napoleon.

Hvorfor nu alt det postyr? Jo, borgmesteren har såmænd blot foreslået, at man samler det arbejde, der hidtil har været delt mellem borgmesterforvaltningen og by- og kulturforvaltningen i en fælles enhed, der så kan stå for Kanalforbindelsen, Thomas B. Thriges Gade og den kommende letbane. Det er naturligt at spørge sig selv, om der er grund til det?

For det første har vi jo allerede oplevet, at kanalforbindelsen er blevet voldsomt forsinket. Redegørelsen fra juni måned gav ingen entydig forklaring på hvorfor, men byrådsmedlem Per Berga Rasmussen (EL) udtalte i Fyens Stiftstidende 24. juni, at sagen viser, at Borgmesterforvaltningen og By- og Kulturforvaltningen ikke har været gode nok til at samarbejde. Ved at samle opgaverne ét sted undgår vi med Per Bergas udtryk, at mange kokke fordærver maden.

Det andet element er, at det på ingen måde er et usædvanligt forslag, sådan som Socialdemokraterne prøver at fremstille det. Andre danske kommuner har lavet tilsvarende konstruktioner. F.eks. lagde socialdemokratiske Københavns Kommune arbejdet med Ørestaden ud i et selskab. Her i Odense oplevede vi, at Anker Boye i sin borgmestertid valgte at flytte opgaven med H.C. Andersens 200 års fejring væk fra Kulturforvaltningen på grund af fejringens vigtighed for byen. I øvrigt til stor irritation for den daværende rådmand.

Jeg vil hævde, at kanalforbindelsen, lukningen af Thomas B. Thriges Gade og etableringen af en letbane både samlet og hver for sig har en langt større betydning end fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag havde.

Det er rimeligt og fair, at vi kan have forskellige syn på, hvordan Odense Kommune skal drives, men det er ærgerligt at Socialdemokraterne aldrig kan holde sig til indholdet, men altid skal gå efter manden.

Det er alt for tidligt at starte valgkampen med de mange vigtige opgaver, byen står overfor. Derfor: Drop mudderkastningen og kom tilbage i arbejdstøjet.

Tilbage i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce