Tiden er knap for alle


Tiden er knap for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEDSTEFORÆLDRE: Artiklen "Mormor anno 2007" 20/1 udråber vi forældre som værende forventningsskabere i en brydningstid, hvor bedsteforældrene hverken kan eller vil leve op til forældrenes idealer om de gamle, der altid står parat med boller og varm kakao og masser af tid til at passe poderne, når det passer os forældre.

Jeg tror, forfatteren Eva Bendix glemmer visse betragtninger: Vi forældre tør ikke spørge de fuldtidsarbejdende bedsteforældre om hjælp, fordi vi godt ved, at tiden ikke er til det eller skal planlægges måneder i forvejen.

Vi forældre er også skilsmisseforældre med delebørn, som gerne vil dele børnene med vore egne forældre, men da tiden er knap, bliver bedsteforældre-barnebarn-tiden også knap.

Vi forældre kan godt acceptere, at tiden som nye bedsteforældre byder på andet end at passe børn i tide og utide, og vi forældre må acceptere et nej til pasning, for bedsteforældre kan godt sige fra og gør det. Og vi forældre lægger gerne øre til bedsteforældrenes visdom om børnepasning, så længe den visdom harmonerer med den hverdag, den passer ind i. Og det, der var sandheden om børneopdragelse og vice versa i bedsteforældrenes forældre tid, foregik i 70'erne og 80'erne, men sandhederne flytter sig med tiden og udviklingen.

Så kære bedsteforældre: Gør som jeres børn: Sæt jer ind i nutidens normer for god børnepasning og accepter, at det, man gjorde i jeres tid, har udviklet sig, så I kan tale med jeres børn og ikke presser datidens former ned over nutidens.

Samstem forventningerne med jeres børn og børnebørn om, hvordan der kan tages hensyn til alle parter - for - lur mig om ikke de fleste bedsteforældre gerne vil passe børnebørn i ny og næ i stedet for at få forpasset chancerne, fordi det ikke passer sig så godt ind i den travle bedsteforældretid.

Tiden er knap for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce