Teletaxien kører stadig


Teletaxien kører stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jesper Hempler og Morten Støchkel Bertelsen, SF-Kerteminde
Billede
Debat. 

Lokaldebat: Flere nye byrådskandidater har i de seneste uger slået på tromme for en bedre kollektiv transport. De glemmer desværre bare at anvise finansieringsmuligheder.

I denne byrådsperiode er det faktisk lykkedes at styrke den kollektive transport med Telependlerordningen, som sikrer lettere adgang til uddannelse og job. Der har ligeledes været en stigende brug af Teletaxi. Så behovet er der.

Derfor er det også nærmest tragikomisk, at der nu stilles forslag om nedlæggelse eller reduktioner i Teletaxi. For SF er det ikke en farbar vej. Hvis vi ønsker en kommune, hvor mennesker gerne vil bo, skal vi sikre borgernes mobilitet.

Den kollektive transport er afgørende for mange mennesker. Er man ung, meget gammel eller har meget få penge, er bil ikke en mulighed. Der ligger derfor også en social forpligtelse i at sikre den kollektive trafik kommunalt og regionalt. Vi må heller ikke glemme den klima- og miljømæssige forpligtelse.

Man skal kunne være på arbejdsmarkedet eller under uddannelse uden en bil, man skal kunne frekventere fritidstilbud, og man skal som ældre ikke isoleres i eget hjem. Derfor håber vi, at ØK kan se problematikken og vil være med til at anvise en finansiering. Om det så er asfaltkontoen eller andre steder der må holde for, må tiden vise.

Teletaxien kører stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce