Tanker om et sygehus


Tanker om et sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HELSECENTER: Om kort tid bliver vi vidne til, at Rudkøbing Sygehus slår sit sidste hjerteslag. Mine bekymringer er meget store, fordi jeg kan frygte, at historien vil gentage sig, som det er sket for Bogense Sygehus.

Mange arbejdspladser er forsvundet lokalt, og som tiden går, bliver det hele placeret i glemmebogen, hvis der ikke bliver truffet fremadrettede beslutninger. I forvejen er Rudkøbing og Langeland generelt hårdt ramt af lav konjunktur og arbejdsløshed.

Men hvad skal vi med Rudkøbing Sygehus?

Et helsecenter får min fulde opbakning. Det er en god ide at udnytte de fysiske rammer, som eksisterer i forvejen. I et helsecenter skal der være sengepladser til de patienter, som ikke er alvorligt somatisk syge. Dvs. dem, som er for raske til fortsat at være indlagt, men alligevel ikke helt er klar til at komme hjem.

Inden længe kommer den nye kommunalstruktur, hvor kommunerne skal finansiere sine borgeres indlæggelse på sygehuse, og her kan der være utroligt mange penge at spare for Langelands og Svendborg kommuner.

Vi har allerede faciliteterne i Rudkøbing, og når patienterne indlægges lokalt, kommer de tættere på deres pårørende.

Døren til helsecenteret skal også være åben for borgere fra resten af landet. Det vil give mulighed for en ekstra indtægt til Langeland.

De overordnede mål og aktiviteter skal koncentrere sig om genoptræning, hvor en del også kan være til ambulante patienter. Efterhånden er der ventetid på genoptræning i næsten alle offentlige institutioner, og det kan være virkelig godt at ansætte fysioterapeuter og ergoterapeuter til de opgaver.

Man vil dermed danne en specialiseret niche, som Langeland kan være stolt af. Og kan ventetiden til genoptræning reduceres til 0, vil der komme gang i sagerne.

Tanker om et sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce