Tag ikke fejl


Tag ikke fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HJEMMEVÆRNET: Det er glædeligt at læse, at Fyens Stiftstidende i sin leder den 26. juli bakker hjemmeværnet op og er opmærksom på, at bevillingerne til de frivillige militære organisation skal stå mål med de opgaver, som hjemmeværnet løser for det danske samfund.

Dog er jeg noget forundret over, at avisen antyder, at hjemmeværnet alene kan bidrage til den bløde og ukomplicerede indsats.

Men tag ikke fejl. Hjemmeværnet har meget stor bredde. Vi spænder lige fra den samfundsengagerede borger, som bruger et par weekender årligt på at holde sin værnepligtslignende militære uddannelse ved lige, til top-tunede soldater, som bruger 400 til 800 timer af deres fritid på at være lige så dygtige og professionelle som de fastansatte ligemænd i Forsvaret.

Et godt eksempel på dette er de 12 netop specialuddannede patruljefolk, som ved Jægerkorpset har gennemført en meget krævende tillægsuddannelse for at kunne udføre opgaven som særlige beskyttelsesteam over alt i verdens brændpunkter.

Hjemmeværnet er meget stolt af at være i stand til at bidrage til den skarpe ende af Forsvarets indsættelser - og glad for den politiske opbakning hertil.

Indsættelsen i udlandet giver os også en god mulighed for at vise, at hjemmeværnet har udviklet sig, og vores opgaver i dag er bredt defineret. De spænder lige fra p-vagterne ved dyrskuer over støtten til brand, redning og miljø for totalforsvarets aktører til den skarpeste militære indsats til støtte for politiets beskyttelse imod terror og Forsvarets internationale opgaver.

Jeg vil gerne invitere Fyens Stiftstidende til en orientering om disse opgaver, så avisen kan hjælpe med at udviske den sidste nærende tvivl i lederens ellers udmærkede udgangspunkt.

Tag ikke fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce