TV 2-farcen


TV 2-farcen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SALGET af TV 2 minder mere og mere om en politisk farce, efter at regeringen nu har udskudt det hele i to år.

Sagens forløb har tæret godt og grundigt på regeringens troværdighed, og mon ikke statsministeren på et eller andet tidspunkt har overvejet at droppe salget. Hvis ikke, så er anledningen der måske nu.

Det hele begyndte så godt med regeringens storstilede plan om at sælge TV 2 inden 100 dage. Der var vel at mærke tale om regeringens første 100 dage, og vi skrev november 2001.

I dag er vi sågar inde i en ny valgperiode, og med den nye udskydelse er privatiseringen omgærdet med så stor usikkerhed, at der nu må herske tvivl om regeringens politiske vilje til at gennemføre beslutningen.

PÅSTANDEN om, at salget sættes på stand by, fordi en stribe retssager truer ved EF-domstolen, lyder tyndbent, al den stund at sagerne har været længe - ja flere år - undervejs. De var altså kendte, da der blev sat turbo på salget for et halvt års tid siden.

Retssagerne er udløst af den dom, der gik TV 2 imod og tvang dem til at tilbagebetale 650 millioner kroner, som de havde modtaget i ulovlig statsstøtte med konkurrenter som TV3 og andre kanaler.

Og pudsigt nok er det måske netop TV3, der nu stikker en kæp i hjulet for hele processen. Pudsigt fordi TV3, der ejes af den svenske MTG-koncern, er en af byderne på et privatiseret TV 2.

DERER næppe tvivl om, at regeringen hele tiden har ønsket at bevare TV 2 på danske hænder, ikke mindst af kulturpolitiske hensyn.

Den mindste forringelse af programmerne i det, der er kaldt danskernes yndlingskanal, vil udløse et ramaskrig og dermed være en alvorlig bet for regeringen. Vi behøver bare at minde om fiaskoen med privatiseringen på radiosiden.

ONDE TUNGER hævder, at det netop er svenske MTG, der har givet det bedste bud på TV 2. Budrunden har været omgærdet med total tavshed, så det eneste der officielt er sluppet ud, er at otte selskaber har budt på kanalen.

Og TV3, der har specialiseret sig i underholdning, film og ikke mindst reality shows, er næppe den ejer, regeringen drømmer mest om at samarbejde med. Men der er som sagt tale om onde tunger, så vi vælger at tro på regeringens forklaring om retssagerne.

DER ER altså nok at tænke over i regeringskontorerne. Er den medie- og kulturpolitiske march, som regeringen indledte med brask og bram, nu også altid den rigtige vej?

Især når det tages i betragtning, at regeringen hele tiden lover, at der vil blive stillet så skrappe publicistiske krav til en ny TV 2- ejer, at der næsten ikke kan ændres en tøddel i programmerne.

IDEOLOGI er noget bras, som en vis statsminister sagde det. Hvad med at lade ideologien vige for substansen.

Tyndbenet: At retssager tvinger regeringen til at udskyde salget af TV 2, kan næppe være den egentlige årsag. Men statsministeren kunne bruge den som en god anledning til helt at droppe salget.

TV 2-farcen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce