Sygehusdebatten bør også helbredes


Sygehusdebatten bør også helbredes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ove Kristensenamtsrådskandidat (V),

Elmevej 10, 5210 Odense NV

FAGGRÆNSER: I årenes løb er der blevet sagt og lovet meget i den fynske sygehusdebat. Jeg ved godt, at man fra sygehusets side kan fremvise en række undersøgelser, der konkluderer, at patienterne på de fynske sygehuse er tilfredse med behandlingen - og der er da også nogle af disse patienter, der har skrevet om deres tilfredshed her i avisen.

Den slags er naturligvis godt at høre, dels for ledelse og personale på sygehusene, dels for de ansvarlige politikere, der har bevilget stadig flere millioner.

Men det er farligt for politikerne at hvile på denne tilfredshed og herudfra postulere, at deres indsats er lykkedes 100 pct. For det er den jo ikke. Det er nemlig ikke "kun" de tilfredse patienter, det handler om - det handler i høj grad mere om alle de utilfredse, der gang på gang får udsat deres i forvejen lange ventetid, inden de kan blive behandlet for netop deres lidelse.

Selve debatten om sygehusene og det, de præsterer, trænger til fornyelse - en helbredelse kan man sige.

Netop sygehusene har fortrinsret i amtets budgetforhandlinger, men spørgsmålet er, om alle problemer på sygehusene kan løses ved, at man "bare" gang på gang øser nogle ekstra millioner ud. Det ser i hvert fald ikke ud til at være lykkedes endnu.

Det nye amtsråd bør straks gå i gang med at kikke nærmere på de gamle skel og faggrænser på sygehusene. Det bliver nødvendigt at fået slået en stort hul i de gamle skel, der deler faggrupperne på sygehusene op i en slags hierarki, der går og overvåger, at ikke andre faggrupper overtager blot en lille del af deres sædvanlige arbejde. Selv om de påstår, de har for meget at lave. Får man løst de problemer, vil der være både tid og penge at spare - til glæde for de ventende.

Sygehusdebatten bør også helbredes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce