Svømmehallens café. Er vi ikke mere værd?


Svømmehallens café. Er vi ikke mere værd?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Året var knap begyndt, førend vi fik en sjaskvåd karklud i hovedet med beskeden om, at cafeteriet på Klosterbakkens Svømmehal skal lukke pr. 1. maj 2018. Vi er godt klar over, at det ikke er nemt at få enderne til at nå sammen, rent økonomisk. Men i stedet for at tage den nemme løsning og blot lukke cafeteriet, kunne men jo gøre som nabokommunen Kerteminde og se på andre løsninger med hensyn til åbningstider og bemanding.

Når kommunen laver disse vurderinger, indgår der ofte en "business case", som ligger til grund for beslutningen, men hvordan er de bløde værdier værdisat?

Det er af stor betydning for menneskers sociale liv, også kendt som livskvalitet, at have muligheden for at mødes til fødselsdage/mærkedage og nyde hinandens selskab efter svømning, og ikke mindst, når man skal videre på rejse, arbejde eller skal besøge læge/tandlæge mv. i bymidten.

Især vores landspolitikere plæderer med, at vi er et rigt samfund, og hvem har skabt det? Det har vi.Vi har bl.a.:o Betalt vores skat med glæde - til tiden.o Har lært at yde førend vi kan nyde.o Opbygget den frivillighed samfundet bygger på.

Ved det netop afholdte kommunalvalg var der stor opbakning til de partier, der stod bag velfærdsprocenten, som skulle bruges på børn/unge og ældre. Vi vil derfor gerne have vores håndøre udbetalt nu - for det drejer sig kun om håndøre i Odenses store budget, så vi kan beholde muligheden for at bevare cafeteriet på Klosterbakken.

Vi kan Ikke lade være med at tænke på, om der er en skjult dagsorden med hensyn til svømmehallens fremtid:o Først lukker man parkeringspladserne overfor svømmehallen.o Der er en utrolig kamp om de få ledige gratis parkeringspladser i byen.o Pensionister har svært ved at betale yderligere 15-30 kr. i parkeringsafgift hver dag.o Nu skal cafeteriaet lukkes.Er det, fordi kommunen pønser på at få besøgstallet I svømmehallen så langt ned, at man kan retfærdiggøre en lukning, og dermed et salg af en attraktiv grund til beboelse? Svømmehallen er jo lige blevet renoveret for mange penge, så det giver ingen mening, eller? Er der gået Odense i den? Igen?Det er jo pudsigt, at svømmehallerne skal spare, for at andre svømmemuligheder I kommunen kan få gratis adgang. Er det os, der betaler for det?Til morgensvømning er der mange pensionister, der møder op for at få motion - en hyggelig snak som en god begyndelse på dagen. Hvis det ender med en lukning af svømmehallen, og den motion erstattes med en sofa, så vil vi gerne komme med et bud på et regnestykke for samfundet.Er det billigere med indlæggelser på OUH og deraf ofte et længere genoptræningsforløb, samt på sigt en tidligere flytning til en plejebolig, end at bibeholde de faciliteter vi har nu. Hvor mange patienter skal der til, for at regnestykket går op?Vi tror det vil være billigere, at lade kaffe og rundstykker være gratis for alle pensionister - så vil besøgstallet stige i cafeteriet, til alles tilfredshed.

Svømmehallens café. Er vi ikke mere værd?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce