Svømmehal, nej tak


Svømmehal, nej tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

vandkulturhus

Vi vil ha' et badeland!

Sådan lød overskriften i Fyens Stiftstidende den 10. november.

Det er et meget godt eksempel på, at vandkulturhuset desværre har forandret sig fra at være et familievenligt oplevelsescenter, til at være en stor rund svømmehal.

Sagen er nemlig den, at nogle af de væsentlige faciliteter er taget ud af projektet, f.eks. den attraktive vandrutsjebane. Trods rutsjebanens pris på over 10 millioner kr. vil entreprenøren ikke tage risikoen for konstruktionens holdbarhed, hvilket vil sige, at den kan udgøre en potentiel risiko for vandkulturhusets gæster.

Hertil kommer, at vandkulturhuset er gjort mindre end oprindelig planlagt for at få økonomien til at hænge sammen.

Økonomisk er projektet ellers ikke i den billige ende. Da vandkulturhuset blev besluttet i 2004 fik vi af den daværende rådmand af vide, at huset med sikkerhed kunne opføres for i alt 102 millioner kr. Det viste sig ikke at holde vand, så bevillingerne er - også med konservative stemmer - øget til over det dobbelte.

Men udsigterne er nu at vandkulturhuset bliver mindre, uden de faciliteter folk efterspørger og får en pris på over det dobbelte af, hvad der oprindelig var meningen.

Derfor har Konservative sammen med Venstre inviteret Socialdemokratiet og SF til at overveje, om vi ikke kunne finde på noget andet, der dækker folks behov og som stadig kunne være et stort aktiv for udviklingen på havnen.

Det har intet at gøre med, at "der går Odense i den", som Fyens Stiftstidende skriver.

Det er almindelig sund fornuft, at vi genovervejer så store beslutninger, når forudsætningerne er ændret betydeligt. Og det er tilfældet, når både pris, størrelse og indhold går i den forkerte retning.

Vi har sagt, at vi vil have vurderet, hvad det koster at byggeriet opføres i overensstemmelse med Odense Kommunes miljøpolitik. Det er helt naturligt, og da vandkulturhuset først er budgetlagt til 2010, er der rigelig tid til at få den beregning foretaget.

Vi kan ikke bare blive ved med at gøre huset mindre og tage indhold ud, indtil pengene passer.

Konservative vil i sidste ende vurdere, om det samlede projekt lever op til det, som vi vil med vandkulturhuset.

Det betyder, at husets endelige størrelse og projektering, indholdet og ikke mindst driftsøkonomien, er afgørende for hvordan vi forholder os til sagen.

Hvis ikke vi gjorde det, ville borgerne med rette kritisere os for at være principfaste frem for fornuftige.

Svømmehal, nej tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce