Svømme- og vandland med bedre familieoplevelser


Svømme- og vandland med bedre familieoplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VANDKULTURHUS

Vandkulturhuset i sin nuværende form risikerer at blive en dyr affære for Odense Kommune. Derfor var Venstre under de netop overståede budgetforhandlinger med til at stille forslag om at droppe det og erstatte det med et langt billigere svømme- og vandland.

Et svømme- og vandland med plads til at svømme og med rutschebaner, vipper og boblebade vil langt bedre kunne leve op til at skabe oplevelser for børnefamilierne end et fint og dyrt vandkulturhus med diverse former for kulturbade.

De 100 mio. kr., der kunne spares på den løsning, kunne blandt andet bruges på at sætte endnu mere gang i den tiltrængte renovering af skoler og idrætshaller. For her er der virkeligt brug for flere penge. Og vi vil hellere sikre de borgernære  kerneopgaver frem for at gennemføre dyre prestigeprojekter. Borgernære opgaver er netop det gennemgående træk i budgetforlig og i forliget omkring de såkaldte energipenge fra fusionen mellem Odense Energi og Energi Fyn.

Økonomien i prestigeprojekt vandkulturhus er løbet løbsk. Da vi i juni 2004 første gang diskuterede det, var prisen ca. 100 mio. kr. Siden er prisen løbet op i omkring 200 mio. kr. Derfor finder Venstre, at tiden er inde til at revurdere vandkulturhuset og overveje billigere og måske endda bedre løsninger. 

Svømme- og vandlandet kunne passende etableres af eller i samarbejde med private investorer og fortsat placeres på Odense Havn.

Den løsning ville først og fremmest Anker Boye og hans socialdemokratiske byrådsgruppe ikke være med til. Socialdemokraterne hænger stædigt fast i det enormt dyre vandkulturhus, der en del af den kulturaftale, som de fire partier Socialdemokratiet, SF, Konservative og Venstre indgik i december 2004.

Kulturaftalen blev indgået mellem de fire partier, der stod bag salget af kommunens andel i ELSAM, og som gav mulighed for at bruge 385 mio. kr. på en række kulturelle initiativer, herunder Arena Fyn, Kulturmaskinen, musik- og teaterhus og altså et vandkulturhus.

Forliget er skruet sammen, så det kræver enighed mellem forligspartierne at ændre på indholdet. Venstre står ved det indgåede forlig, men mener, at grundlaget for beslutningen om vandkulturhuset har ændret sig så meget, at det er oplagt at genoverveje, om det er fornuftigt at bruge ca. 200 mio. kr. på vandkulturhuset. Derfor blev spørgsmålet taget op i forbindelse med de netop afsluttede budgetforhandlinger. Vi var og er fortsat parate til at droppe vandkulturhuset og finde en anden, bedre og billigere løsning. Det var Socialdemokraterne desværre ikke. Lad os håbe, at Socialdemokraterne inden længe kommer på bedre tanker. Det er aldrig for sent at blive klogere.

Svømme- og vandland med bedre familieoplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce