Superhospital giver nye muligheder

Jan Boye

Superhospital giver nye muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

sygehusstruktur

Forleden besluttede regeringen, hvordan midlerne til den nye sygehusstruktur skulle udmøntes. Dette betød 6,3 mia. kr. til et helt nyt universitetshospital i Odense. Denne beslutning bør vi glæde os over, da den giver hele regionen og specielt det fynske område nogle helt unikke muligheder.

Det nye sygehus bliver placeret ved universitetet i Odense. Over en årrække bliver det til en investering på samlet set 10-12 mia. kr. i et helt nyt vidensmiljø, der kan være med til at løfte regionen inden for behandling, uddannelse, erhverv og vækst.

Den nye vidensbydel i Odense vil nemlig ud over et et topmoderne universitetshospital også omfatte en ny forsker- og videnpark, et spændende portalbyggeri som en indgang til området og et udvidet universitet - alt sammen placeret med en veltilrettelagt infrastruktur, der gør det nemt at komme til og fra.

Det nye superhospital vil uden tvivl blive det kraftcenter for innovation og uddannelse, som kan løfte Odense og regionen yderligere.

Og så kan det samlede projekt udvikle sig til det sted i Danmark, hvor der skabes den tætteste fysiske forbindelse og det mest integrerede samarbejde mellem sygdomsbehandling, forskning, uddannelse - og erhvervsliv.

Det er en glæde, at Odense skal være flagskibet i udviklingen af fremtidens sygehuse, og det understreger naturligvis, at OUH, SDU og andre uddannelsessteder allerede i dag udgør et betydeligt omdrejningspunkt for rigtig mange kompetencer, når det gælder sundhed, sygdomsbehandling og uddannelse inden for disse områder, som der kan kan bygges videre på i fremtiden.

Ud over bedre og mere kvalificeret behandling til alle os borgere, så vil det nye sygehus sammen med de andre faciliteter i den nye bydel også være med til at skabe job.

Det vil igen sikre, at de mange unge, som uddannes fra de forskellige videregående uddannelsesinstitutioner i Odense har en reel mulighed for at finde job i Odense.

Andelen af borgere i Odense med en videregående uddannelse er i stigning, og perspektiverne for den nye vidensbydel understøtter i høj grad de allerede igangsatte initiativer med at få flere og flere virksomheder til at ansætte unge med en længere uddannelse bag sig.

I Odense skal vi dernæst være opmærksomme på, at med hospitalets udflytning åbner der sig perspektiver for en en helt ny og spændende udvikling på hele det store citynære område, hvor det nuværende hospital er placeret.

Superhospital giver nye muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce