Sundhed. Læge til Vollsmose - sundhed følger med


Sundhed. Læge til Vollsmose - sundhed følger med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Brian Skov Nielsen - byrådsmedlem, Enhedslisten, formand for Sundhedsudvalget, Odense Kommune
Victoria Mørck Madsen
Debat. 

Endelig... For nylig besluttede regionsrådet at placere to ydernumre i Vollsmose. Det betyder, at det endelig er lykkedes at få læger til Vollsmose. Jeg er så glad på borgernes vegne. Det har vi i Odense Kommune kæmpet for i mange år.

Og nu skal chancen udnyttes. Nu har vi endelig mulighed for at hjælpe sundheden bedre på vej. For vi kan nemlig se, at det kniber med sundheden i Vollsmose og dermed med livskvaliteten og mulighederne for et sundt og godt liv. Og det skylder vi de 9000 medmennesker, der bor i området at få gjort noget ved.

Nu har regionsrådet gjort sit. Så vil jeg som formand for Sundhedsudvalget også sørge for, at vi som kommune gør vores. Vi skal arbejde for, at lægen kan komme tæt på borgerne. Vi skal sikre bedre sammenhæng med de kommunale sundhedstilbud. Og vi skal satse mere på forebyggelse og hjælpe borgerne til at tage aktivt ejerskab for deres egen - og deres børns - sundhed. Undersøgelser viser nemlig, at folk rent faktisk ønsker sig et sundere liv. Så lad os sammen hjælpe dem.

Tiden er inde til, at vi tager arbejdshandskerne på og får skabt de gode rammer for sundheden i Vollsmose for borgerne. Det er derfor også vigtigt, at der ikke går politik i sagen. Vi skal tænke borgernes behov først - nu har vi for alvor mulighed for at gøre en forskel. Så lad os arbejde sammen på tværs - også mellem kommune og region, så borgeren oplever et bedre sammenhængende forløb i mødet med lægen og sundhedsvæsenet.

Med det sagt, så kan vi lige så godt være ærlige og sige, at det ikke er nogen nem opgave. Vi ved, at borgerne i Vollsmose bruger sundhedsvæsenet, praktiserende læge og de forskellige sundhedstilbud mindre end alle andre. Vi ved, de her mønstre er der, og derfor skal vi også gøre noget ved dem. Det gør vi gennem målrettet indsats for dem, der har brug for en ekstra hånd og ved at tage udgangspunkt i hele deres livssituation.

Derfor skal vi arbejde benhårdt for, at borgerne i Vollsmose får nem og nær adgang til læge og andre sundhedstilbud. Nu kommer lægen. Det hjælper sundheden bedre på vej. Men vi kan gøre endnu mere. En tandlæge, en psykolog, en fysioterapeut. Tænker vi også andre sundhedsmuligheder ind og tager udgangspunkt i hele borgerens livssituation, så kan vi forebygge sygdom og støtte borgeren til at leve sin version af det gode liv.

Vi skal forebygge sygdom ved at sørge for de rette tilbud til folk med forskellige vilkår, ved at sætte ind hvor behovet er størst. Vi skal sikre let og lige adgang til sundhed. Vi skal gøre det nemt at leve sundt i Odense. For alle, alle steder. Og vi skal sammen løfte sundhedstilstanden i Vollsmose. For alle har ret til at leve et godt og sundt liv.

Og ens adresse skal ikke være ensbetydende med kortere forventet levetid og dårligere livskvalitet.

Sundhed. Læge til Vollsmose - sundhed følger med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce