Styrk psykiatrien


Styrk psykiatrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

psykiatrien

Højgårdsvej 4, Ørbæk er stedfortræder til Regionsrådet (K) 

Psykiatrien står over for massive udfordringer i de kommende år. Kun halvdelen af personer med behov for psykiatrisk behandling er i dag, i et reelt behandlingsforløb.

Med sundhedslovens krav om let og lige adgang til behandling for alle, skal psykiatrien fremover også behandle de mange borgere, der i dag ikke får et relevant tilbud om behandling. Det er mennesker som bl.a. lider af depressioner, angst og personlighedsforstyrrelser.

Efterslæbet på området skyldes dels kapacitetsmangel, men også det, at mange patienter endnu ikke har fået påvist, at deres funktionsnedsættelse skyldes en psykisk lidelse, øger presset.

Manglen på personale - særligt mangel på speciallæger og psykiatriske sygeplejersker - er kun en af udfordringerne.

Den stigende efterspørgsel på behandling i børne- og ungdomspsykiatrien sammen med gruppen af ældre med sindslidelse, der også forventes at stige i de kommende år, vil kræve en væsentlig kapacitets- og aktivitetsudvidelse i behandlingstilbuddene, hvis psykiatrien skal kunne imødekomme den stigende efterspørgsel.

Kapacitetsproblemerne skyldes i stor udstrækning utilstrækkelige økonomiske ressourcer. Der er behov for en markant øgning af ressourcer til området, hvis psykiatrien skal samle op på det store efterslæb. Fra konservativ side mener vi, at der på landsplan er behov for en øgning af de økonomiske rammer i psykiatrien, på ikke under 500 mio. kroner årligt, frem til år 2012.

Vort samfunds værdi afspejler sig i, hvordan vi behandler dem, der har behov for hjælp. Psykiatrien skal prioriteres højere. For os konservative i region Syddanmark har psykiatrien en meget høj prioritet. Det er vores mærkesag, at psykiatrien skal styrkes, og vi vil benytte enhver lejlighed til at gøre sundhedsministeren og regeringen opmærksom på de udfordringen psykiatrien står med.

Styrk psykiatrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce