Strukturreformen bør til folkeafstemning


Strukturreformen bør til folkeafstemning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CENTRALISME: Aftalen om strukturreformviser klart, at regeringspartiernes hovedmål er at ramme deres syndebuk, amterne. Derfor skal der skabes meget store kommuner, fem kæmpestore regioner, mere centralisme og statsliggørelse. Og dermed mindre demokrati og mere embedsmandsstyre.

Det skal med reduktion til to skatteopkrævningsniveauer gøre det nemmere at sænke skatter og serviceniveau samt fremme privatisering.

Ganske vist skal sygdomsbehandling, kollektiv trafik og nogle sociale opgavervidereføres i de nye superregioner, som vil blive ret afhængige af staten. Men specialinstitutioner, gymnasier, HF, VUC, rådgivning, miljø og planlægning skal spredes til stat og kommuner - uanset at Opgavekommissionen i 1998 fandt disse opgaver velanbragt regionalt.

Det hele skal ske hen over hovedet på vælgerne, for det var ikke noget tema i valgkampen 2001 og skal være lovgivningsmæssigt klart inden næste valgkamp.

Demokratisk set blev regeringspartiernesanden syndebuk - flygtninge og indvandrere - behandlet mere fair, for de blev gjort til valgkampens hovedtema.

Men en altomfattende strukturreform var ikke noget tema - og slet ikke for Venstre. Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen benægtede behov derforså sent som i juni 2002. Pludselig i august 2002 vendte han og Venstre på en tallerken: Der var behov for strukturreform alligevel! Ved man, hvor man har Venstre?

SF finder det i orden, at de mindste kommuner og amter gøres større for atfå mere bæredygtighed. Men nye kommuner behøver ikke mere end cirka 20.000 indbyggere, hvis syv-otte nye regioner får amternes nuværende opgaver og gerne flere til fra staten.

Danske vælgere er vant til folkeafstemninger omkring ændringer i EU's opbygning. Vælgerne bør lige så rimeligt tage stilling til en altomfattende ændring af Danmarks opbygning. Derfor vil SF søge at samle 60 underskrifter i Folketinget for en folkeafstemning - hvis regeringen majoriserer sin snævre aftale igennem.

SF finder det i orden, at de mindste kommuner og amter gøres større for atfå mere bæredygtighed.

Strukturreformen bør til folkeafstemning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce