Stramninger skal der til. Holbergs naive håbefuldhed


Stramninger skal der til. Holbergs naive håbefuldhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dan Jørgensen, MF, næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe
FT_Dan_Jorgensen
Debat. 

Replik: Britta Schall Holberg maler her i avisenen 3. december et romantiseret billede af integrationen af udlændinge i Danmark. Det er ærgerligt. Vi har behov for en realistisk tilgang til udlændingepolitikken, hvis vores samfundsmodel skal bestå i fremtiden.   

Holberg advarer imod at skabe skel og angst. Så langt er vi socialdemokratiet ganske enige. Men omvendt nytter det heller ikke noget, at vende det blinde øje til de problemer, vi rent faktisk oplever.

Når Schall Holberg skriver "Integrationspolitik handler om at integrere mennesker og tage imod dem på samme måde, som vi i århundreder er blevet modtaget i andre lande." er det desværre et udtryk for en manglende - måske endda naiv - håbefuldhed. Faktum er, at integrationen i Danmark desværre på mange måder ikke er lykkedes. Vi har store problemer.

Nye tal fra udlændinge- og integrationsministeriet viser, at mere end halvdelen af ikke-vestlige indvandrere i boligområder med en høj andel beboere af indvandrerbaggrund mener, at manden er familiens ubetingede overhoved. Ligeså mange mener, at det er manden der har førsteret til at varetage et arbejde. En tilgang til ligestilling der ligger fjernt fra det vi ønsker Danmark.

Undersøgelsen viser også, at over 47% af beboerne af anden etnisk baggrund fra boligområder med stor andel nydanskere mener, at homoseksuelle ægteskaber er moralsk forkerte.  Kun 47% beboerne fra selvsamme områder er medlem af en forening. 

Mener Holberg mon ikke dette er et problem? Det gør jeg.

Vi socialdemokrater er glade for de udlændinge, der er kommet til vores land og som gør det godt. Dem der har et arbejde, deler danske værdier og i det hele taget er integrerede i vores fællesskaber. Det er mange, men som ovennævnte undersøgelse viser, desværre ikke alle.

Der er alt for mange, der ikke bakker op om de værdier vores samfund bygger på. Det skal der gøres noget ved.

For os er svaret todelt. For det første skal vi have styr på antallet af udlændinge, der kommer hertil. For det andet skal integrationen fungere langt bedre end i dag.

Derfor har vi støttet en række stramninger af asylreglerne i Danmark og derfor har vi fx foreslået at indvandrerkvinder, der har været uden for arbejdsmarkedet i mange år i fremtiden skal pålægges at tage en uddannelse, ellers ryger kontanthjælpen. For kvindernes skyld og for Danmarks skyld.

 

 

Stramninger skal der til. Holbergs naive håbefuldhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce