Store forventninger


Store forventninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SYNSPUNKT

Kære nye studerende! I starter som en del af et rekordstort antal nye studerende på de 11 danske universiteter og handelshøjskoler - trods faldende ungdomsårgange næsten 20.000. Foran jer står et væld af spændende, og krævende, faglige og personlige udfordringer - glæd jer!

Nyd rusdagene og lær jeres medstuderende at kende - og så kan I se frem til, at den første forvirring lægger sig, og I kan begynde at skabe overblik over jeres liv som studerende. Særligt starten kræver en koncentreret fuldtidsindsats. Giv bøgerne den nødvendige tid - det vil også lønne sig senere i studiet.

Inspirerende samtaler med engagerede studerende, da jeg besøgte universiteterne og handelshøjskolerne i foråret, og jævnlige møder med repræsentanter fra Danske Studerendes Fællesråd har givet gode ideer til arbejdet med en universitetsreform.

I vidensamfundet er akademiske uddannelser alfa og omega for at bevare vores velfærd. Offentlige virksomheder og organisationer og det private erhvervsliv har brug for bachelorer og kandidater fra landets universiteter og handelshøjskoler.

I år stiger antallet af nyuddannede akademikere til over 9000 - det største antal nogensinde. Endnu forlader ikke så mange arbejdsmarkedet, så de nyuddannede skal kæmpe for at få job. Men når I bliver færdige, er der stort pres på arbejdsstyrken. Vi kan forudse mangel på kandidater og ph.d'er inden for en bred vifte af uddannelses- og arbejdsmarkedsområder. Kandidater inden for f.eks. økonomi, kommunikation, kemi, datalogi, farmaci, flere ingeniørretninger og sprogfag som tysk og fransk med flere vil blive eftertragtede. Allerede i 2010 kan vi risikere at mangle flere tusinde. En forskningsbaseret uddannelse er et unikt afsæt for jeres fremtid i en foranderlig verden. Her er viden nøglen til at få opfyldt drømme og ambitioner.

Det er vigtigt for jeres udbytte af universitetsårene, at I kan se for jer, hvad uddannelsen kan bruges til, når I er færdige med studierne: hvordan I får de relevante kompetencer, der konkret kan anvendes til at påvirke udviklingen i private og offentlige virksomheder eller kultur- og uddannelsesinstitutioner.

Derfor er det godt - og vigtigt - for de studerende ved Syddansk Universitet, at universitetets initiativer udvikles i et tæt samarbejde med regionens virksomheder, organisationer, amter og kommuner. Trods SDU's unge alder er der høstet mange gode erfaringer gennem et aktivt samspil med erhvervslivet.

Med de uanede muligheder, uddannelserne giver jer, følger et ansvar. I studerende har ansvar for at bidrage til udvikling og dynamik på universiteter og handelshøjskoler. I er både "kunder" og "ansatte" på samme tid. Dét ansvar kan I blandt andet løfte i forbindelse med evalueringer af undervisningen. Jeg vil sørge for, at disse evalueringer får større konsekvenser, så I får mere indflydelse på kvaliteten af undervisningen. Det vil både studerende og undervisere have nytte af.Helge Sander, Th. Nielsensgade 81, Herning, er videnskabsminister (V).

Store forventninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce