Storby. Odense må ikke sælge sig selv kritikløst billigt


Storby. Odense må ikke sælge sig selv kritikløst billigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kirsten Bisgaard-Bruun, Brummers Plads 19, Odense C
Billede
Debat. 

Jeg er hverken medlem af Odense Byforening, noget politisk parti eller andet, der kan misfarve mine motiver.

Men jeg har en holdning til den by, jeg indvandrede til for snart 50 år siden: Lad os passe rigtigt godt på den.

Jeg hørte på det fynske folkemøde byforeningsformand Sharon Fisher præsentere sin idé om en international konkurrence for arkitektstuderende med henblik på at skabe nyt i ung tankegang på en række triste, grimme eller "døde" steder i Odense.

Siden blev idéen fulgt op og uddybet i en artikel.

Hvilken gave til kommunen. En sublim idé til en by, der i et halvt århundrede har været nærmest skandalepopulær for sin særprægede arkitekturforvaltning. En by, der nu har investor-medvind, og som derfor synes at sælge sig selv kritikløst billigt. Kig jer blot omkring og se selv, hvad bystyret har tilladt i udviklingens ha-stemte navn.

Konkurrencen er hverken tænkt færdig eller gratis. Men idéen kan være med til at kvalitets-toppe det nye byggeboom, så det får andre udtryk end havnens hvide betonbatterier og bymidtens eksklusive enklaver.

Nu er det lettest at have en holdning, når man ikke har indsigt. I den erkendelse er det mit indtryk, at bystyret ikke skønner ret meget på foreningen. Det seneste eksempel, som jeg husker, er opfattelsen af det tidligere kunstmuseum. Bystyret vil bruge det til værkstedsaktive unge under uddannelse - Byforeningen vil have dets arkitektoniske værdier værnet af en fredning.

Hvor er det godt, at frivillige i en forening gør kommunens arbejde - og endda ganske gratis. For fredningssagen vil vise, om kommunens valg er det rigtige. Er det tilfældet, kan politikerne vokse i selvfølelse, og hvis ikke, kan de takke Byforeningen for hjælpen.

Måske vil nogle af dem allerede nu takke for idéen, der kan være med til at løfte byen. For huse - uanset størrelse, stil og standard - står jo udendørs i mange år 24/7 - og ses af alle.

Storby. Odense må ikke sælge sig selv kritikløst billigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce