Stop for regionsplaner


Stop for regionsplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Henrik Madsenamtsrådskandidat for UDF, Odensevej 26, Glamsbjerg

KONTROL: Ebbe Kalnæs fremsatte sine ideer om at gøre det fynske sygehusvæsen til en del af et regionalt sygehusvæsen i en syddansk region i F.S den 14 nov. På mødet i Ringe den 13. nov. bekræftede han, at tankerne herom også omfatter en inddragelse af sygehusvæsenet i Nordtyskland.

Hans ideer passer som fod i hose til de planer, der foreligger for EU-regionsdannelsen FYN-KERN. I det tilgrundliggende papir for denne regionsdannelse tales der om "Grænseoverskridende strukturer, netværk og informationssystemer" og en helt masse andet. Bl. a. at turisme og kultur gøres til regionsanliggender "..med henblik på markedsføring af FYN-KERN som et fælles turistområde".

UDF vil bruge repræsentation i amtsrådet til at stoppe disse regionsplaner. De betyder mere union ad bagdøren. De foregår i medfør af forordninger fra EU og ikke i medfør af love vedtaget i Folketinget eller ved folkeafstemning. De strider i bund og grund mod Grundlovens bestemmelse om, at kommunernes ret til under statens tilsyn selvstændigt at styre deres anliggender ordnes ved lov. Staten fører ikke tilsyn med det der foregår i regionssamarbejdet.

Ingen magt burde kunne tvinge folkevalgte til at virkeliggøre noget, der er i modstrid med grundloven. Det kan kun en lov, der efterhånden har sat sig fast i de traditionelle partipolitikeres indre univers, at det der kommer fra EU, det bøjer man sig for og gør sig krum for pr automatik. Det er nødvendigt og demokratisk fornyende at bryde denne lov. Det er UDF's hovedanliggende.

Stop for regionsplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce