Stop dog det vindmøllecirkus


Stop dog det vindmøllecirkus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kirsten Gram, Koldingvej 201, Christiansfeld
Billede
Debat. 

Vindmøller: Vindmølleforeningens talsmand brokker sig over energiforliget, som grundet DF angiveligt nu ødelægger den grønne omstilling. Bemærkelsesværdigt synspunkt, da energiforliget er underskrevet af samtlige partier og åbner for en massiv øgning af vindmøllekapaciteten.

Historisk startede Tvind med ideen om vindmøller for at styrke lokalsamfundene. Intet splitter dog lokalsamfundene som vindmøller.

For at undgå atomkraft dannedes Organisationen for Vedvarende Energi, herefter energikontorer rundt i landet, og sidst er PlanEnergi kommet på banen i kampen for at opsætte landvindmøller. Siden 2010 er der opstillet 2000 nye møller. Dette kræver backup i de vindstille perioder, og derfor modtager vi strøm fra udlandet. Samtidig er andelen af vind, sol og vand i vores elforbrug faldet fra 13 til 8 pct. Og strøm fra atomkraftværker steget tilsvarende.

Derfor skulle vi have flere vindmøller for den grønne omstilling. Vindmøllerne nedlægger hele landsbyer. Kirken skoses for at ville beskytte gravfreden. Flyvepladser trues. Bevaringsværdige landskaber ændrer status til landbrugsjord. Kritikere neutraliseres. Forskere fyres. Borgere bebrejdes, at de vil udnytte deres ytrings- og organisationsfrihed. Møllerne fortrænger kraftvarmeværkerne, og det tiltagende antal møller har betydet, at landets borgere skal betale milliarder i støtte til vindmøllernes drift. Det tiltagende antal har også betydet, at borgerne skal bruge milliarder på import af dyr energi fra udenlandske atom- og kulværker, når det ikke blæser.

Unge mennesker ringer til os efter aftensmaden og vil sælge os strøm, som garanteret kommer fra vindmøller. Også når det er vindstille. Direktøren for et energiselskab spørger: Er vi blevet blinde af vindbegejstring?

I dag producerer vi 50 pct. mere strøm, end vi kan forbruge. Strøm skal derfor eksporteres. Det kræver kabler. Bønderne ved Køge vil ikke have dem gravet ned. I Vestjylland vil borgerne ikke have dem på master. Sverige og Tyskland vil ikke længere tage imod vores strøm.

Nu skal møllerne redde klimaet. I 2017 måtte vindmøller i Nordtyskland lukke ned svarende til ¼ af vores produktion. Det skal da nok gavne eksporten. Energiforliget tillader en øgning af produktionen til det dobbelte af forbruget. Til hvad nytte? Ingen interesse for varmepumper. Ingen interesse for el-tog, i stedet renoveres gamle dieseltog. Afgiften på el-biler holdes høj.

Vindmøller tjener kun til at give danske politikere en grøn kasket på et falsk grundlag.

Ja, vi er blevet blinde af vindbegejstring. Når vi ikke selv kan bruge den strøm, der er til rådighed, hvorfor så give plads til flere møller, der blot bevirker, at et tilsvarende antal lukkes ned i vore nabolande. Stop nu mens legen er god.

Hold da op, hvor vi savner lederskab i forhold til den grønne omstilling - og i særdeleshed nogen med det overblik, der gør, at vi gør det rigtige, men desværre er der ingen, der endnu har evnet at påtage sig lederskabet og skaffe sig et overblik. Derfor befinder vi os til stadighed i et cirkus.

Stop dog det vindmøllecirkus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce