Større er bedre


Større er bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engang hed det sig, at småt er godt. Den er bare ikke gangbar i dagens Danmark. Nu er trenden, som det er sket med kommunestrukturen, gået i den stik modsatte retning. Stort skal det være! Men heldigvis ikke også flot - for formålet med den nye politistruktur og de færre politikredse er nemlig at sikre borgerne den mest rationelle og bedste service for de penge, som politikerne nu engang har afsat.

Det formål er ikke nyt. I mange år har opmærksomheden været rettet mod politiets organisation, og allerede i 1998 nedsatte den daværende justitsminister en kommission, som skulle lægge et forslag til ny politistruktur på bordet.

Det er omsider lykkedes, og på onsdag fremlægger det såkaldte visionsudvalg en plan, hvorefter landets 54 politikredse reduceres til 10 eller måske 12. Dermed forsvinder fire kredse på Fyn. Svendborg, Assens, Middelfart, Nyborg og Odense politikredse slås sammen til en enkelt med hovedsæde i Odense. Samtidig bliver antallet af chefer formindsket, mens mandskabet i marken øges kraftigt til glæde for de mange borgere, hvis førsteprioritet er tryghed.

NOGLE har frygtet, at politiets responstider - der er helt afgørende for denne tryghed - vil blive forøget, men udvalget beroliger med, at der ikke vil blive tale om nedlæggelse af de bestående politistationer.

Det synlige politi forsvinder altså ikke fra stationernes områder i dagtimerne, hvorimod Odense overtager vagtberedskabet de fleste aftener og nætter. Og skal man tro chefpolitiinspektøren i Odense, nyder idéen bred opbakning, blandt andet fordi der på den måde kan frigøres vagthavende til udgående opgaver.

NÅR VISIONSUDVALGET har afleveret sin rapport, bliver det Folketinget, der skal træffe den endelige afgørelse. Men efter alt at dømme har regeringen allerede sikret sig et flertal for at skære ned i antallet af politikredse, og i forlængelse af omlægningen af kommuner og politi vil der også komme en reform af retskredsene.

Formanden for Politimesterforeningen, Esbjergs Poul Løhde, ser med glæde frem til reformerne, som han mener vil betyde et bedre og mere professionelt politi, der kan leve op til fremtidens specialiserede opgaver. Og hvis det bliver resultatet, må man sige, at målet er nået.

SÅ REDUKTIONEN af politikredsene synes ikke at ville volde de store problemer. Selv de nuværende politimestre har tilsyneladende affundet sig med, at de i fremtiden ikke automatisk bliver inviteret til modtage Dronningen, når kun kommer på besøg - og hvis de er tilfredse, kan borgerne også være det.

Høvdinge kan langtfra undværes - men flere effektive indianere er også en nødvendighed. Kan den nye politistruktur skaffe det, skal den hilses velkommen. Vi er nemlig ligeglade med, hvordan organisationen ser ud.

Bare den virker.

Større er bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce