Statsjob. Tillykke. Fyn blev den store vinder


Statsjob. Tillykke. Fyn blev den store vinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Chr. Lilleholt, Langelinie 56, Odense M - energi-, forsynings- og klimaminister, Venstre
FT_Lars_C_Lilleholt
Debat. 

Tillykke! Fyn blev den store vinder i regeringens nye udflytning af statslige arbejdspladser. I alt får Fyn 711 statslige arbejdspladser fordelt på de fem byer Odense, Middelfart, Bogense, Nyborg og Svendborg.

Den største enkeltstående udflytning i hele planen bliver udflytningen af hele Miljøstyrelsen fra København til Odense. Således får Odense tilført 465 statslige arbejdspladser i denne omgang. Det ser også godt ud for Middelfart, hvor 153 nye statslige arbejdspladser i Gældsstyrelsen under Skatteministeriet for deres daglige gang.

I Svendborg kommer der en helt ny uddannelsesstation af serviceøkonomer, ligesom dele af Skattestyrelsen, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte samt Styrelsen for forskning og Uddannelse flytter til. Nyborg får tilført 14 arbejdspladser nye med Lokale og Anlægsfonden.

Sidst, men ikke mindst flytter Dansk Sprognævn fra Frederiksberg til Bogense. Den kvikke læser har nok gennemskuet, at Bogense er valgt ud fra sit store effektiviseringspotentiale i det danske sprog.

Eksempelvis vil ordet "ged" kunne skæres ned med både "e" og "d" og således effektiviseres med to tredjedele, hvis det skal udtales, som man gør i Bogense; en "g".

Danmark har de seneste årtier haft en udvikling, hvor mange arbejdspladser er gået tabt i provinsen og landdistrikterne, mens der er kommet flere til i hovedstadsområdet. Under den sidste socialdemokratisk ledede regering med Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen i spidsen blev der ligefrem flyttet arbejdspladser fra land til by, altså den helt forkerte vej.

Jeg er glad for, at vi, siden den Venstreledede regering kom til i sommeren 2015, har sat handling bag ordene om at udflytte statslige arbejdspladser for første gang i mands minde.

Vi udflytter tusindvis af statslige arbejdspladser fra hovedstatsområdet og til resten af Danmark - ikke mindst til Fyn.

I sidste runde udflytning af statslige arbejdspladser fik Fyn knap 300 arbejdspladser. I denne omgang får Fyn over 700. Så vi når op på godt og vel 1000 nye statslige arbejdspladser til Fyn under den Venstreledede regering. Det er jeg utrolig stolt over som fynsk valgt minister og bosat på Fyn.

Mange vil forhåbentlig flytte hertil, når de får øjnene op for, at Fyn ligger centralt placeret i Danmark og har mange herligheder at byde på. Tilflytningen vil gavne hele Fyn og skabe øget økonomisk aktivitet, ligesom oprettelsen af akademiske arbejdspladser forhåbentlig kan fastholde unge og talentfulde fynske universitetskandidater, som ellers ville finde job i hovedstadsområdet og flytte sig selv og sin familie væk fra Fyn.

Statsjob. Tillykke. Fyn blev den store vinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce