Statsjob: Der sker tab af viden


Statsjob: Der sker tab af viden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

"Odense, Bogense, Middelfart og Assens ..." er en remse, som alle 40+-årige kender, men ikke direktøren i Dansk Sprognævn. Hun måtte google Bogense. Det hævdes endda, hun har sin ph.d. fra Syddansk Universitet, men hun har nok skyndt sig hjem til København, så snart det var muligt.

Staten, regionerne og tidligere amterne har i årenes løb nedlagt mange arbejdspladser i de mindre byer: Politiet er forsvundet, retsvæsenet, sygehusene og flere andre institutioner i centraliseringens navn. Disse nedlæggelser har medført mange gener for mennesker, som ellers havde deres arbejde lokalt i (mindre) byer; de måtte til at pendle til Middelfart eller Odense.

Det blev der nok lokalt råbt meget op om og demonstreret mod, men det var politisk bestemt og ekspertisen for eksempel på hospitalsområdet kunne jo heller ikke opretholdes på små lokale sygehuse. Man kunne jo opretholde Bogense Sygehus og flytte Rigshospitalet herover ...

Selv om nogen forsøger at pynte på problematikken ved at kalde Bogense for udsigts-Danmark og kalde det "indflytning" i stedet for "udflytning", vil der ske et videnstab og velfungerende synergier vil gå tabt for altid, men nye selvfølgelig bygges op.

Det, vi er vidne til nu, er sådanne politiske lappeløsninger, som vi har ser så meget af gennem årene, og som koster mange penge - penge som kunne have været brugt til velfærd og udvikling, samtidig med, at velfungerende institutioner splintres i atomer.

Statsjob: Der sker tab af viden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce