Sommerstrejke

Steffen Møller

Sommerstrejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligeløn for ulige arbejde. Sikke en parole. På grænsen af en storlockout på tirsdag (som blev aflyst i går, red.).

Jamen dog, som der er mange, der har malet sig op i et hjørne her i sommervarmen. Sygeplejerskerne kæmper for ligeløn - selvom ingen har kunnet vise en sygeplejer-mand frem, der får mere i løn end de 95 pct. andre kvindelige sygeplejersker.

En anden påstand er, at hvis ikke lønnen sættes op med 15 pct. så vælger pigerne at blive ingeniører og tjener - på en 30 pct. længere arbejdsuge - 30 pct. mere om året.

Hvad er det dog for en underlig argumentation, at skulle sammenligne sig med helt andre grupper med en helt anden uddannelsesprofil og et helt andet arbejdsmarked? Det kommer man ikke langt med. Sæt alle grupper på arbejdsmarkedet fandt en højere lønnet gruppe at sammenligne sig med, så bliver der konflikt hver eneste gang, der skal forhandles.

I skrivende stund afviser regeringen at gribe ind. Det er de regionale arbejdsgivere og Sundhedskartellets sag at finde en løsning. Nu nærmer ferien sig, så regionerne sparer virkelig mange penge på, at sygeplejerskerne får understøttelse fra strejkekassen frem for skatteborgernes indbetalinger udbetalt som løn.

Spørgsmålet er, om finansministeren vil kræve sin del af de sparede lønninger - rimeligt nok, når man tænker på, at det er en særlig skat, der går til sundhedsvæsenet. Skal vi skatteborgere virkeligt betale for et sundhedsvæsen, der kun virker halvt? Kontraktpolitikken er vel ikke helt død. Der er lovet, at borgerne skal have værdier svarende til betalingen.

Hvem siger i øvrigt, at 15 pct. mere i løn - svarende til typisk kr. 55.000 mere om året - vil øge udbuddet af arbejdskraft eller arbejdstid? Alle moderne analyser viser, at arbejdsudbuddet - med det høje skatteniveau, vi har - vil blive nedsat med lønstigningen svarende til tre-fire dage om måneden - eller ca. én dag om ugen.

Hvis jeg fik lønforhøjelse svarende til en fridag om ugen, så tog jeg fridagen straks. Det er da også, hvad sygeplejerskerne selv ønsker, afslører de i interviews i dagspressen.

 

Skal vi virkeligt have sympati med grupper i samfundet, der for en normal arbejdsuge tjener typisk kr. 325.000 årligt? De, der har mange vagter eller overarbejde, tjener typisk kr. 400.000 årligt? De, der som følge af den korte daglige arbejdstid arbejder på privatsygehuse oveni, tjener yderligere typisk kr. 150.000 til kr. 200.000 oveni.

Det er mere end hårdtarbejdende langturschauffører og mere end skolelærere og på niveau med ingeniører og tilsvarende faggrupper med tre-fire års mellemlang uddannelse.

 

Hvad er problemet? Jo, det er, at sygeplejerskerne vil have den høje løn for 37 timer ugentligt, så der kan købes en ugentlig fridag.

Den hopper regionerne ikke på. De hopper heller ikke på, at vikarudgifter gives til sygeplejerskerne - så bliver der jo netop endnu større mangel på sygeplejersker. Og dermed pres på, at de, der købte en fridag, kan optræde som vikarer.

Næh, konflikten kommer nok til at løbe ind i sommerferien - så de, der har strejket i otte uger nu, ender med en ferie på mere end 12 uger.

 

Griber regeringen ind, så kan den kun give det, som andre på arbejdsmarkedet har fået - 12,8 pct.

Sikke de maler sig op i en krog, medens vi andre maler vinduer, carporte og plankeværk.Forskellen er, at de strejkende er fanget i den våde maling i krogen. Andre skal gøre arbejdet for dem. Vi andre selvhjulpne kan selv søge inden døre.

 

Tag jer nu sammen, sygeplejersker, stop klynkeriet, stop den irrelevante argumentation og se at komme tilbage til patienterne.

Fortsat god sommer - vi raske.
Ugen der gik
Ugen der gik

Sommerstrejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce