Som blommen i et æg

Hans Lohmann Andersen

Som blommen i et æg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

røverbander

Efter det seneste millionrøveri har flere ledende politifolk udtalt, at det ikke er meningen, at politiet skal kunne komme i ildkamp med svært bevæbnede røverbander.

Dermed har Dansk Politi sendt en klar besked til den internationale forbryderverden: Kom blot mange nok og groft væbnet til tænderne. Så vil Herren bevare jeres indgang og jeres udgang. Kør i Fred.

Kan man tænke sig nogen værre besked til den internationale forbryderverden, der i øjeblikket har det som blommen i et æg takket være EU's åbne grænser og opererer hurtigt og effektivt overalt.

Så er der en anden ting, der kan undre: Danmark har meget travlt med i fjerne ørkener at yde bistand til kampen mod international terrorisme også med observationshelikoptere.

Dette er også helt i orden, men ville det være et helt ublu krav at forlange, at dansk politi fik fast rådighed over et par helikoptere til brug i samme kamp mod den internationale terrorisme, der foregår inden for landets grænser?

Forsvaret har et ret pænt antal helikoptere af fire forskellige typer, og eftersom alle er enige om, at krig i gammeldags forstand med angreb fra en fremmed stat er meget lidt sandsynlig, burde forsvarets materiel i høj grad kunne rekvireres af politiet til den nye form for krig, som f.eks. røverbander, der opererer nærmest som kommandosoldater.

Og nu hører jeg allerede den ultimative protest fra det radikalt sindede folkedyb: Jamen, det er jo optrapning.

Man bedes imidlertid bemærke, at optrapningen i forbrydelsernes grovhed er startet af den internationale forbryderverden - ikke af dansk politi.

Som blommen i et æg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce