Skræmmekampagne


Skræmmekampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR: Enhedslisten har efterhånden gjort det til partiets mission at genere Dansk Folkeparti i stedet for at føre sin egen selvstændige politik. Endnu et eksempel i en lang række bidrager Rune Lund (RL) med 12/7.

Lad mig slå fast: Strukturreformen lægger op til, at det skal være frivilligt, om man som lille kommune ønsker at blive slået sammen med andre. Dog er der i strukturreformen indeholdt så store overgivelser af kompetence, at kommuner på 6000-15.000 indbyggere vil få vanskeligt ved at klare udfordringerne på blandt andet beskæftigelsesområdet og i forhold til servicen over for handicappede. Derfor skal sådanne kommuner indgå i forpligtende samarbejde med en kommune på over 30.000 indbyggere, så vi sikrer os at de socialt svage grupper ikke bliver taberne i kommunalreformen.

Det er ren skræmmekampagne, når RL begynder at true fynboerne med, at der vil blive længere til skole eller børnehave. Ens lokale skole lukker naturligvis ikke, bare fordi ens kommuner bliver større. Det siger sig selv. Ligeledes er det særdeles ufint af RL at begynde at true de ældre på deres hjemmehjælp. Den er uberørt af reformen.

Helt galt bliver det, når RL hævder, at det nærmest er en naturlov, at store enheder betyder markedsgørelse. Men markedsgørelse var ikke et hit hos RL's politiske meningsfæller i det hedengangne Sovjet, selv om Sovjet da vist var en temmelig stor enhed.

Den radikale Mads Brandsen hævder i samklang med RL, at det er et udtryk for centralisering, at gymnasierne fremover bliver administreret af staten. Det er det ikke. Gymnasierne bliver selvejende institutioner, som handelsskolerne har været i årevis. Det berører ikke kvaliteten at undervisningen, men erfaringerne fra handelsskolen viser, at det giver en mere effektiv og rationel drift.

Skræmmekampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce