Skønmaleri af resultater

Sven Rehn

Skønmaleri af resultater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITIK: Det er ved at gå op for regeringen og dens soldater, at der i befolkningens øjne findes et alternativ til Anders Fogh Rasmussen som statsminister. Man ser det ikke så meget i præsentationer af politiske visioner, hvilket statsministerens sidste nytårstale var det bedste eksempel på.

Man ser det i højere grad på den nostalgi, der er begyndt at optræde ved skønmalerier af regeringens hidtidige resultater og ikke mindst ved mistænkeliggørelse af oppositionen med Socialdemokratiet og Helle Thorning-Schmidt i spidsen.

Thorning-Schmidt beskyldes for ikke at have lederskab. Jeg synes, at det er imponerende, som hun har samlet et parti, der var meget splittet. Det er mere komisk, at Fogh Rasmussen har travlt med ikke at være til stede, når der er konflikter, der skal løses. Det er mindst lige så komisk, at han i øjeblikket har travlt med at skubbe sin kone i forgrunden for at lokke kvinderne tilbage til Venstre.

Regeringssoldat Uffe Clausen går så vidt i sin skræmmekampagne mod en socialdemokratisk ledet regering, at han er parat til at træde ind på dronningens gebet. "Gud bevare Danmark", advarer han.

Erfaringerne kan kun svare ham: "gud bevares". Det er ikke Danmarks fremtid, der er på spil, allerhøjest den mest forstokkede borgerligheds.

Når man ser bort fra, at Anker Jørgensen på det økonomiske område havde en mindre heldig hånd, så har socialdemokratisk politik været præget af økonomisk ansvarlighed i mange årtier.

Der har heller ikke kunnet påvises eksempler på, at skatten er steget mere under socialdemokratiske regeringer end under borgerlige. Det var således VKR-regeringens voldsomme skattestigninger i slutningen af 1960'erne, der skabte monsteret Fremskridtspartiet.

Skatten steg også betragteligt under Poul Schlüter, mens dette ikke var tilfældet under Poul Nyrup Rasmussen. Hvad jeg skriver her er statistisk belagt. Da den borgerlige opposition ikke kunne fange Nyrup på dette område, udtænkte et sygt spindoktoralt hoved flosklen om, at "der kom en ny afgift til hver måned under Nyrup".

Al denne mistænkeliggørelse er alene skabt for at bevare magten på borgerlige hænder. Man påstår, at vælgerne ikke ved, hvad de får under Helle Thorning-Schmidt.

Vælgerne ved godt nu, hvad alternativet til Foghs velfærdsplagiater bliver. Det bliver nemlig den ægte vare, fordi det er velfærd, der kommer fra hjertet. Det kan den borgerlige regering ikke konkurrere med, fordi man ikke tror dybfølt på det.

Skønmaleri af resultater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce