Skjult arbejdsmarked


Skjult arbejdsmarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILSKUDSJOB: Tirsdag den 10. maj kunne diverse nyhedsmedier oplyse, at det offentliges normale stillinger er ved at blive udskiftet med flere og flere stillinger, der besættes af ledige i længerevarende praktikophold i form af diverse tilskudsordninger.

Dette er en sandhed, som mange ledige har været klar over i lang tid.

Således må mange ledige være vidne til, at når de forlader en stilling efter op til ét års praktik, kan de lige nå at hilse på den nye praktikant, der overtager deres arbejde det næste års tid.

Det oprindelige formål med tilskudsjobbene for de ledige var, at virksomheder, institutioner, foreninger mv. kunne benytte sig af denne mulighed til at udvikle en arbejdsfunktion. Over tid kunne den så udvikle sig til en fast stilling for praktikanten.

I dag er vi desværre i en situation, hvor vi har bevæget os meget langt fra dette oprindelige formål. Og desværre er det et offentligt arbejdsmarked, som står i spidsen af denne kedelige udvikling.

Sandheden er også, at mange ledige skifter et længerevarende praktikophold ud med et nyt praktikophold, da der ikke er faste stillinger at få. Og bliver en ledig tilbudt et praktikophold, så er det så som så mht. til "tilbudt", da der ofte ikke er mulighed for at sige nej tak, hvis stillingen ikke passer til ens færdigheder.

Desuden er den ledige fastlåst i et praktikophold. Der er nemlig ikke mulighed for at skifte til en anden praktikplads, som måske passede bedre til ens færdigheder. Dermed eksisterer der en uhørt "stavnsbinding" af de ledige i praktikophold.

Vi må derfor konstatere, at vi er ved at få et skjult arbejdsmarked. Alt for mange stillinger udgøres af et B-hold af ansatte, som udøver en stor indsats i deres arbejdsfunktioner, men hvor belønningen ikke passer sammen med de A-ansattes i samme organisation.

Det er på høje tid, at staten, amter/regioner og kommuner får fastlagt nogle klare retningslinjer for, hvornår en arbejdsfunktion kan betegnes som en "normal" stilling, og hvornår det er berettiget at benytte en tilskudsordning til arbejdsopgaver, som efterhånden kan udvikle sig til fast arbejde.

Skjult arbejdsmarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce