FADERHUSET: I tv 15. juni blev det oplyst, at Faderhuset er blevet meldt til myndighederne for vold og omsorgssvigt af børn i 44 tilfælde, og at flere kommuner er gået i gang med at undersøge sagerne.

Det er altid trist, at man tillader sig at kalde sig en evangelisk-kristen frikirke, hvis man i virkeligheden bare er en sekt. Vi har også for nylig hørt om en gruppe i USA, der var brudt ud af Jesu Kristi Kirke af sidste dages Hellige - mormonerne - der i en periode fik fjernet deres børn, mistænkt for utilbørlig opførsel.

Hver gang det sker, skader det den kristne tro og kan få eller får ikke-kristne til at vende sig imod kristendommen med bemærkningen: "Hvad sagde vi? Kristne er ikke bedre end andre mennesker. Hvorfor så dog tro på kristne værdier?" En forståelig kritik.

Nu er det sådan, at en overbevist evangelisk-kristen aldrig vil opfatte sig som ufejlbarlig, men vil føle sig forpligtet til at forsøge at gå i Jesu fodspor, der først og fremmest indebærer at leve op til Jesu menneskesyn, hvor konsekvensen er: barmhjertighed, omsorg og positivinteresse for sine medmenneskers behov. Aldrig magt og undertrykkelse af svage medmennesker, fordi en kristen giver ethvert medmenneske stor værdi.

Kurt Ravnkilde, pensioneret skolekonsulent, Gyvelvej 11, Odense SV