Sjusk og dovenskab


Sjusk og dovenskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANMELDELSE: Det er noget forstemmende, at en seriøs fynsk avis ikke kan levere en mere kvalificeret anmeldelse af en stor lokal præstation, hvilket opførelsen af "South Pacific" er. Halvdelen af den såkaldte anmeldelse handler ikke om selve opførelsen, men er oplysninger om musicalen.

Sjuskeriet ses bl.a. i den sproglige formulering - lige fra begyndelsen:

"MUSICAL "South Pacific" Anmeldelse"

Der er et implicit argument i påstanden om, at handlingens balancering mellem "jordbunden fornuft, visionær idealisme og kærlighed ved første blik" er en følge af, at "Allerede i 1949 var Rodgers & Hammerstein drevne musicalmagere", og det er noget vrøvl. Bloody Mary er ikke kineser, men polyneser - og så er "rislen ned af rygraden" "nok nærmere en rislen ned ad ryggen.

Den journalistiske opblæsthed er parret med en upassende nedladenhed i omtalen af orkesteret. Det er ikke rigtigt, at klarinetterne "konstant overdøver alle messingblæserne".

Det sker, hvor det skal ske. Hvis journalisten havde gjort sig den ulejlighed at få lidt mere viden om musikken, ville hun have kunnet konstatere, at dette orkester - de fire femtedele er dygtige amatører - på sikker vis klarer de mange skift i tempo, rytme og toneart og derved leverer fornemt akkompagnement til sangerne.

Tonen og uoplagtheden i anmeldelsen ("omtalen" er mere dækkende) signalerer træthed og mangel på lyst til at løse opgaven. Journalistens skriveri er et godt eksempel på en påtaget, lidt elitær selvglad konstatering af at være skabt til noget mere ophøjet end disse lidt lavkulturelle udfoldelser.

Den trofaste skare af voldspilsentusiaster skal dog nok genfinde og værdsætte de kvaliteter, som Fyens Stiftstidendes udsendte ikke har sans for.

Anmeldelsen/ omtalen 24/7.

Sjusk og dovenskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce