Sidste udkald for Enhedslisten

Leif Søndergaard

Sidste udkald for Enhedslisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

asmaa

af Leif Søndergaard

Langelinie 100, Odense M

Finn Sæderup kritiserer i et læserbrev 18/11 en række personer på venstrefløjen for at støtte Asmaas kandidatur til Folketinget. Jeg bliver slået i hartkorn med disse støtter, selv om jeg i et læserbrev understregede, at jeg aldrig kunne finde på at stemme på Asmaa.

Jeg er fuldstændig enig med Finn Sæderup i, at socialisme og islam ikke kan forenes, ligesom jeg heller aldrig har forstået, hvordan man kan henvise til biblen og Das Kapital på én gang. Derfor ville jeg gerne have Enhedslisten i Folketinget - uden Asmaa. Det lykkedes som bekendt, om end det var med kniberi.

Min modstand mod Asmaa er på ingen måde racistisk eller indvandrerfjendsk. I stedet for en ung kvinde, der henviser til koranen og islamiske imamer som autoriteter, havde jeg gerne set en jævnal­drende indvandrerkvinde som Rina Dhahir, der er erklæret socialist og ateist, som repræsentant for Enhedslisten.

Jeg får kuldegysninger ved tanken den indflydelse, de reaktionære imamer allerede har på den offentlige debat - godt hjulpet af en stor del af pressen. Og det bliver bestemt ikke bedre ved tanken om, at de skulle få en platform i Folketinget. Så foretrækker jeg Masoum Moradi fra SF, Manu Sareen fra De Radikale, ja selv Fatma Øktem fra Venstre, der fører politik på et ikke-religiøst grundlag.

Vi har religionsfrihed i Danmark, og alle har lov at have deres religion i fred, men religionen hører hjemme i den private sfære og ikke i det offentlige rum. Religionsfrihed betyder ikke kun frihed til at dyrke sin religion, men også frihed fra religionen for os, der ikke er religiøse, men bygger vores etiske værdier på et humanistisk, solidarisk og sekulært grundlag.

Jeg håber, at Enhedslistens medlemmer vil stemme Asmaa ud næste gang, der skal stilles kandidater op og i stedet finde progressive kandidater blandt indvandrerne med en entydig socialistisk og ikke-religiøs holdning.

Det er sidste udkald for Enhedlisten.

Sidste udkald for Enhedslisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce