Selvskabte problemer


Selvskabte problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MURREN

af HANS ERIK MEYER

formand i foreningen Rejsearbejdere.dk, Nørbyvej 55, Aabenraa

Så ramte fagbevægelsens selvskabte problem bygningsarbejdere på Fyn ligesom i resten af landet.

Hos de fynske murere frygter formanden Kaj Nielsen, at de helt nye ledighedstal på 13 procent af den fynske murer-arbejdsstyrke, skal blive endnu værre hen over året.

Foruden afmatningen tror jeg, at ledigheden også er udtryk for den øgede konkurrence fra Tyskland og Østeuropa.

I stedet for at rejse til Flensborg for at diskutere problemerne med den tyske fagbevægelse skulle formanden for murerne rejse mod København til et møde med formand John Larsen og sekretariatsleder Gunde Odegaard, BAT-Kartellet. Det var jo dem, der udtalte, at man kunne løse problemet med konflikt og blokadevåbnet og ved opsøgende arbejde i april 2004.

Modsat hvad Foreningen Rejsearbejdere.dk advarede om på baggrund af dens viden om problemerne i Tyskland før 1996. Hvor man herefter indførte en lovgivning, der ophøjede overenskomsterne i bygge- og anlægsområdet samt rengøring til lov. Så ingen kunne arbejde under, hvad der var vedtaget af arbejdsmarkedets parter.

En lignende lovgivning skulle for længst være indført i Danmark.

Vi såede også tvivl dengang om lovligheden af konflikt over for firmaer og udstationerede fra de øvrige EU-lande. Nu har EU-domstolen i en svensk sag fundet, at de pågældende svenske fagforeningers aktioner i strid med udstationeringsdirektivet og traktatens Artikel 49.

Dommen betyder, at det danske retssystem i praksis skal efterleve den, såfremt der bliver anlagt lignende sager i Danmark.

Selvskabte problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce