Samspil er afgørende

Peter Halkjær

Samspil er afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

pensionister

af peter halkjær

økonom, Ældre Sagen, Nørregade 49, København K

Chresten Madsen fra Assens Ældreråd efterlyser handling - og ikke kun ord - fra Ældre Sagen med 500.000 medlemmer i ryggen. Ikke mindst i forhold til en bedre økonomi for pensionisterne.

500.000 medlemmer skaber lydhørhed, men giver ikke i sig selv indflydelse. Indflydelse opstår først for alvor, når man med 500.000 medlemmer i ryggen taler den gode sag på en saglig og velovervejet måde. Politikere forlanger viden og dokumentation, hvis der skal laves om på noget.

Det er derfor, Ældre Sagen har opbygget et netværk af aktive, lokale politiske kræfter og et sekretariat, der understøtter det politiske arbejde såvel lokalt som på landsplan.

Hvis folkepensionen havde været reguleret som lønningerne de sidste 15 år, så var pensionisternes økonomi i dag mere robust over for de voldsomme prisstigninger på fødevarer. Derfor er et af Ældre Sagens højst prioriterede mål at få fuld lønregulering af pensionen.

Det ville imidlertid have set betydeligt værre ud for de ca. 220.000 dårligst stillede folkepensionister, hvis de ikke havde fået ældrechecken, og hvis ikke en del af de tidligere så forskelligartede personlige tillæg var blevet lavet om til helbredstillæg.

Der er gået et omfattende arbejde i Ældre Sagen forud for begge tiltag, og der er slidt mange sko ned på Christiansborg for at overbevise politikere og embedsmænd om nødvendigheden af at gøre noget for de dårligst stillede folkepensionister.

Ældre Sagens arbejde på landsplan skal også følges op lokalt. Hvad nytter det, at ældrechecken får et løft, hvis prisen på den kommunale madudbringning - eller prisen på servicepakken på plejehjemmet - bare stiger tilsvarende?

Et godt samspil mellem de lokale Ældreråd og Ældre Sagens lokale repræsentanter er helt afgørende. Så lad os sammen arbejde for at sikre pensionisterne en bedre hverdag både i Assens og i hele landet.

Samspil er afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce