Sammenhængskraft: Ros for at tage uddannelser med


Sammenhængskraft: Ros for at tage uddannelser med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Roger Courage Matthisen, landdistriktsordfører for Alternativet
FT_Roger_Matthiesen
Debat. 

Indflytning: Hvis Danmark skal hænge sammen og bevare sin sammenhængskraft, er der brug for nye indsatser og investeringer, som gør det attraktivt at leve, bo, arbejde, drive virksomhed og uddanne sig i hele landet. Vi ved bl.a., at flere lokale uddannelsessteder et fornuftigt redskab til at styrke udviklingen i landdistrikterne og mindre byer. Derfor glæder det mig, at regeringen er kommet med et nyt forslag om at flytte flere uddannelsessteder ud til de mindre byer. Det forslag fortjener ros. Det betyder nemlig, at man fx i Svendborg får en uddannelsesstation fra Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense.

Hvorvidt udflytningen reelt kommer til at styrke lokalområdet og fremme synergien med det lokale erhvervsliv vil fremtiden vise. Det håber vi. Og i Alternativet hilser vi bestemt de nye tanker fra regeringen velkommen. Tidligere har vi selv foreslået - i vores udspil "Et Sammenhængende Danmark" - at man fra politisk side prioriterer at brede uddannelsessteder og satellituddannelser ud til hele Danmark. Vi ser ikke mindst et meningsfuldt potentiale i at oprette nye uddannelsessteder i områder, hvor man har gode muligheder for at samarbejde med det lokale erhvervsliv og inddrage de egnsspecifikke forhold og behov i uddannelsen. Det kunne for eksempel være erhvervsakademier, satellituddannelser, ingeniøruddannelser eller uddannelser inden for turisme, handel, forsyning eller energi, der fx kunne placeres forskellige steder på Fyn.

Regeringen skal altså roses for sine tanker om at flytte flere uddannelsessteder ud i provinsen. Mit håb er, at de lytter til uddannelsesinstitutionerne, hvis der er behov for at flytte hele uddannelser og ikke kun dele af dem - og at ministrene regeringen derudover vil overveje at droppe de omstridte besparelser, fx omprioriteringsbidraget og besparelserne på erhvervsuddannelser, som de senere år har svækket mindre byer og landdistrikternes evne til at tiltrække og fastholde kompetencer og borgere. Dét ville i den grad kunne bidrage til at skabe et sammenhængende Danmark!

Sammenhængskraft: Ros for at tage uddannelser med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce