Så kan du godt føle dig tryg: Forsvarsforliget skaber sikkerhed


Så kan du godt føle dig tryg: Forsvarsforliget skaber sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Dam Kristensen, folketingsmedlem og forsvarsordfører (S)
Billede
Debat. 

Forsvarsforlig: Socialdemokratiet vil altid sætte danskernes tryghed først. Desværre står vi i dag som land overfor en række udefrakommende trusler, som vi bliver nødt til at reagere på. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi har indgået en aftale om et nyt forsvarsforlig for perioden 2018-2023.

Historisk set har vi som land altid tilpasset vores forsvarsudgifter til det trusselniveau, vi stod overfor. F.eks. lå vores forsvarsudgifter omkring to procent af BNP under den kolde krig, mens vi i årene efter lod udgifterne til forsvaret falde.

Desværre står vi i dag overfor et alvorligt trusselbillede med et Mellemøsten, der står i brand og som nærer terrorisme og flygtningestrømme, vores store russiske nabo bliver tiltagende mere udfordrende og selvhævdende, og nye trusler fra cyberspace har alvorlige sikkerhedsmæssige og samfundsøkonomiske konsekvenser. Det er derfor naturligt, at vi igen opprioriterer forsvarsområdet, som vi også har set vores nordiske nabolande gøre det de seneste år.

Med aftalen giver vi forsvaret et markant løft de kommende år, og samlet tilføres forsvaret 12,8 mia. i forligsperioden.

Vores hovedformål med det nye forlig har været at sikre danskernes tryghed. Vi har haft et særligt fokus på en forholdsvis ny, men stor, trussel fra cyberangreb. Derfor har vi sørget for, at området får et robust løft, så vi fremadrettet kan imødegå truslen.

Vi prioriterer også langt flere midler til internationale missioner - dels i vores nærområder, men også langt væk fra Danmarks grænser. Det har været vigtigt for os, at vi fremadrettet både kan deltage i militære operationer og samtidig hjælpe med fredsbevarende missioner i FN-regi.

Endelig tilfører vi flere ressource til det statslige redningsberedskab og flere værnepligtige, ligesom vi med forliget sikrer, at forsvaret i langt højere grad end i dag kan bistå politiet i tilfælde af f.eks. terrorangreb.

For forsvaret af hele Danmark er der grund til at være godt tilfreds med det nye forlig. Det er Socialdemokratiet.

Så kan du godt føle dig tryg: Forsvarsforliget skaber sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce