SPIS: Gastronomien stortrives i Odense


SPIS: Gastronomien stortrives i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tine Gudrun Petersen, iværksætter og direktør for SPIS! Odense Food Festival, Bjørn Hentze, direktør for Storms Pakhus, Brian Madsen, indehaver af Restaurant Under Lindetræet, Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense

Tine Gudrun Petersen
Debat. 

Du kender det måske, hvis du står i Odense og er på jagt efter aftenens menu - uanset om du skal spise ude eller hjemme. Det kan være svært at vælge, når man bor i en gastronomisk by som Odense, hvor flere nye ambitiøse spisesteder skyder op.

Restaurationsbranchen vokser generelt kraftigt, og den gastronomiske udvikling står ikke stille i Odense. Det understreger Fødevarestyrelsens smiley-ordning, som viser, at Odense de senere år har oplevet en eksplosion af nye spisesteder. Den gastronomiske opblomstring er en del af en større udvikling af Odense, hvor turisme, events og oplevelsesøkonomi spiller en stadig vigtigere rolle.

Fødevareiværksætteriet blomstrer på Fyn, og nye nicheproducenter, restauranter og street food-markeder er med til at cementere, at Fyn er et af de områder i landet, hvor det er mest interessant at gå på oplevelse i de kulinariske udbud. Det er muligt, fordi virksomhederne har gode vilkår i blandt andet Odense, hvor mulighederne er mange for de nye iværksættere.

Odenses udvikling til en storby og street food-markeder som Storms Pakhus og Arkaden er med til at sikre en kortere vej til at blive iværksætter inden for restaurationsbranchen; det er ganske enkelt blevet lettere at skabe noget nyt i branchen. Samtidig er vi i Odense blevet bedre til at satse ambitiøst og tro på os selv, og derfor har vi nu et bredt udvalg af spisesteder; alt fra det lille indiske street food-køkken til restauranter med Michelin-ambitioner.

De kulinariske udfoldelser og en af landets største madfestivaler i form af SPIS! Odense Food Festival er med til at sikre, at Odense er en af de gastronomiske destinationer, der er værd at rejse efter. Turismeerhvervet i Odense og på resten af Fyn oplever øget vækst, og erhvervet har gode betingelser for at udvikle sig markant i de kommende år. Den positive udvikling inden for fødevarehvervet er med til at skabe et stærkt fundament for at tiltrække flere turister til Odense fremover.

Madscenen i Odense er derfor et element i byens større turismestrategi, der sætter retningen for, hvordan vi udnytter mulighederne for vækst til at skabe nye arbejdspladser i fremtiden. Vi forventer, at den positive udvikling i turismeerhvervet vil være en vej ind på arbejdsmarkedet for en gruppe af byens ledige, og den politiske ambition er, at der skal skabes mange nye servicejob i turismeerhvervet. Ambitionen skal være et bidrag til, at den gastronomiske scene kan tiltrække flere dygtige folk, som er nødvendige for at fortsætte den positive udvikling.

For at iværksætteriet inden for gastronomien på Fyn og i Odense fortsat kan udvikle sig, er det vigtigt, at vi lægger os i selen bag komfurerne, på markerne og i staldene for at sikre, at vi sammen når i mål. Det er vigtigt, at vi som borgere bakker op om nye tiltag og gør det lønsomt for iværksætterne at puste nyt liv i byen. Vi kan bidrage ved at bruge restauranterne, købe lokalt, besøge de fynske gastronomiske destinationer og ved at udbrede kendskabet til de fynske kulinariske oplevelser.

En af de største danske brandingsucceser er den høje fødevarekvalitet. Derfor er gastronomi et vigtigt parameter for Odense og Fyn, når vi gerne vil udbrede kendskabet til byen og øen i et internationalt perspektiv. Det er vigtigt, at ingen er i tvivl om, at man i Odense er sikret en smagfuld og interessant gastronomisk oplevelse. At smage sig igennem et land vil lagres dybt i turisternes hukommelse, og vi skal sikre, at der aldrig er langt til en spændende og sanselig smagsoplevelse i Odense og på Fyn.

Og således: God appetit!

SPIS: Gastronomien stortrives i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce