Ros de højtlønnede: - Det er pænt af dig at betale så meget ekstra i skat


Ros de højtlønnede: - Det er pænt af dig at betale så meget ekstra i skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Allan Holm Nielsen, Grævlingevænget 163, Nyborg
Billede
Debat. 

Helge Madsen forsøger i mandagens debat at argumentere for, at moms er topskat. Men det er helt forkert. Det er en bundskat, der rammer alle lige proportionelt. Dvs den, der har en stor indkomst og et stort forbrug, betaler mere i kroner og øre end den med en lille indkomst og et lille forbrug.

HM forsøger også at få det til at lyde, som om højtuddannede, vellønnede slipper billigere i skat end lavtlønnede pga fri bil. Men fri bil er på ingen måde fri eller gratis. Beskatningen er på 25 procent af bilens værdi om året - så brugeren af en bil til 800.000 skal betale skat svarende til en mer-indkomst på 200.000 kroner om året - penge som må erlægges til skattefar. År efter år. Bilafgifter er således en skjult topskat.

Ligedes er ejendomsskatterne. De færre tilskud til de vellønnede. Den nedsatte børnecheck. Modregningen i pensionstilskud. Osv osv. På dem måde betaler den mest vellønnede procent af danskerne ca 10 procent af alle skatter og afgifter. Altså 10 gange mere end gennemsnittet og mange gange mere end de lavest lønnede.

Danmark er i øvrigt et af de lande, hvor mer-indtægten ved at tage en lang videregående uddannelse er relativt lille. Det betyder f.eks., at Gini-koefficienten - en beskrivelse af forskellen på lav og høj indkomst er lille i Danmark. Og ser man på Gini-koefficienten over et helt liv efter skat, er forskellene på at arbejde og ikke arbejde endnu mindre.

Konsekvensen er, at incitamentet til at videreuddanne sig og til at tage en ekstra tørn ofte mangler. Og incitamentet til at arbejde sort er meget stor. Rockwool-fonden undersøger denne problemstilling hvert år, og de undersøgelser viser, at 100.000-vis af danskere arbejder sort eller køber sort arbejde. Der arbejdes sort for 50 milliarder kroner - et resultat af de rekord-høje skatter og afgifter.

Flere skatter, mere omfordeling, mindre incitament til at yde er ikke vejen frem. For det holder folk væk fra arbejdsmarkedet. De højtlønnede og veluddannede skal ikke have skældud. De skal have ros og tak. Når der kører en stor og dyr bil forbi på gaden, bør man tænke "tak for de mange skatter og afgifter. Det var pænt af dig at betale så meget ekstra i skat til samfundet".

Ros de højtlønnede: - Det er pænt af dig at betale så meget ekstra i skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce